Ambasadorius A. Rimkūnas: Baltijos jūros valstybių tarybą būtina reformuoti

  • Teksto dydis:

Baltijos jūros valstybių taryba (BJVT) privalo reformuotis, pirmadienį BVJT užsienio reikalų ministrų susitikime Stokholme pažymėjo Lietuvai atstovaujantis ambasadorius Švedijos Karalystėje Algimantas Rimkūnas.

„Europos ateities kūrėjai mato senoje Hanzos regioninio bendradarbiavimo tradicijoje raktą į modernios Europos integraciją. Šiame procese reformuotai BJVT skirtas svarbus vaidmuo“, - teigė ambasadorius.

Anot pranešimo, pirmininkaujančios Švedijos surengtame susitikime buvo priimta deklaracija, kurioje pažymėtas BJVT indėlis į Baltijos jūros regioninės tapatybės puoselėjimą, tvarų ekonominį ir socialinį augimą, nuspręsta reformuoti BJVT.

Ambasadorius A. Rimkūnas priminė, kad BJVT sėkmė paremta savitarpio pasitikėjimu, todėl politinis dialogas BJVT bus tęsiamas su sąlyga, kad visos organizacijos narės gerbs pamatinius JT chartijos, Helsinkio baigiamojo akto ir Paryžiaus chartijos principus.

BJVT buvo įsteigta 1992 metais Kopenhagoje kaip neformalus politinis forumas. Šiandien Baltijos jūros regionas yra pripažįstamas sėkmingiausiu regioninio bendradarbiavimo pavyzdžiu ne tik Europos Sąjungoje.

BJVT narės yra Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Norvegija, Rusijos Federacija, Suomija, Švedija, Vokietija, Europos Sąjunga.

Lietuva pirmininkaus BJVT nuo 2020 metų liepos 1 dienos iki 2021 metų birželio 30 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių