Alytuje rankos taiklumą miklino policininkai iš visos Lietuvos

  • Teksto dydis:

Jau devintus metus iš eilės, vasaros pabaigoje, nuostabiame Dzūkijos kampelyje – Alytuje, Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas” Didžiosios ku-nigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono (toliau – Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotasis pėstininkų batalionas) lauko šaudykloje, susirenka daugybė Lietuvos policijos pareigūnų pademonstruoti savo šaudymo įgūdžių.

Šio renginio organizatoriai – Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, VšĮ „LT Imperator”, Alytaus policijos sporto klubas „Aukuras” kartu su partneriais – Didžiosios ku-nigaikštienės Birutės motorizuotuoju pėstininkų batalionu ir Alytaus miesto savivaldybe surengė 1-ojo lygio policijos pareigūnų pistoletų praktinio šaudymo varžybas „Alytaus apskrities šaulys 2016”.

Varžybų dalyviai rungėsi 5-iuose šaudymo pratimuose Production divizione vyrų, moterų kategorijose ir komandinėse įskaitose. Tai bene vienintelės varžybos Lietuvoje, kuriose policijos pareigūnai tarpusavyje varžosi demonstruodami savo praktinio šaudymo įgūdžius, dalinasi patirtimi ir įspūdžiais. Dalyviams teko atlikti šūvius pistoletu iš įvairių pozicijų – stovint, judant, klūpant, iš už priedangos. Šį kartą jie šaudyti privalėjo laikydami šturmo skydą, sveriantį apie 30 kg, dėvėdami šturmo šalmą, vilkėdami neperšaunamą policininko liemenę, nešdami pirmosios pagalbos lagaminą arba atlikdami šūvius po fizinio krūvio (vyrams 16 kg, o moterims 8 kg giros kėlimas). Dalyviai turėjo ne tik pa-taikyti į taikinius po 2 šūvius arba nuversti metalinius taikinius, bet kartu būti budriems, norint nesušaudyti savo taikinio, už kurį buvo skiriami baudos balai.

Vienas iš varžybų sumanytojų, VšĮ „LT Imperator” vadovas Egidijaus Grigaravičius, teigė, kad „Tokių varžybų mintis yra ta, kad policijos pareigūnai patirtų kuo didesnį diskomfortą, būtų arčiau stresinės situacijos, puikaus fizinio pasirengimo, esant tarnybinei būtinybei naudotų specialiąsias policijos priemones, greitai orientuotis itin sudėtingose situacijose, gebėtų valdyti emocijas, stresą, išlikti ramūs”. E. Grigaravičius tęsė: „Juk policininkas darbe ar realiame gyvenime tikrai nežino, kada, kokioje situacijoje ir prieš ką jam gali tekti panaudoti šaunamąjį ginklą. Kuo dažniau policijos pa-reigūnai dalyvaus tokiose varžybose, treniruotėse ir pratybose, tuo didesnė tikimybė, kad esant būtinumui šaunamasis ginklas bus panaudotas tinkamai ir saugiai“.

Nutilus paskutiniams šūviams netrukus paaiškėjo stipriausi, greičiausi ir taikliausi varžybų dalyviai. Šį kartą ant 1 vietos pakylos užkopė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” (toliau – „Aras”) pareigūnai, 2 vieta džiaugėsi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 1 komanda, o 3 vietos laurus skynė Lietuvos policijos mokyklos atstovai. Tarp policijos pareigūnių nugalėtoja tapo Katerina Ždanova („Aras”), 2 vieta atiteko Rasai Bačanskienei (Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 1 komanda), 3 vietą užėmė Roberta Jankauskaitė (Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato 1 komanda). Tarp policijos pareigūnų neaplenkiamas buvo Giedrius Valeika (Lietuvos policijos mokykla), iškovojęs 1 vietą, 2 vieta atiteko policijos senjorui Arvydui Biviliui, 3 – Valdui Vicui ( „Aras”).


Šiame straipsnyje: policijašaudymasvaržybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių