Alytuje įrengta tris saugumo elementus apjungianti perėja

  • Teksto dydis:

Alytuje įrengta pirmoji Lietuvoje perėja, turinti tris saugumo elementus - pėsčiųjų saugumą čia užtikrins kryptinis papildomas apšvietimas, LED šviestukai įmontuoti kelio dangoje ir virš kelio ženklų, pranešė savivaldybė.

Pasak darbų atlikimo konkursą laimėjusios įmonės „Biseris“ verslo plėtros vadovo Viliaus Misikonio, ši perėja ypatinga ir tuo, kad čia įrengti judesio detektoriai, kurie reaguos, kada į perėją įžengia žmogus.

„Šviestukai ir kryptinis apšvietimas nedegs nuolat. Perėjoje yra įmontuoti detektoriai, kurie reaguos į artėjantį pėsčiąjį ir tik tada pradės mirksėti. Pastebėjome, kad vairuotojai prie nuolat mirksinčių saugumo priemonių greitai pripranta, tad tikimės, kad ši perėja, kurios šviestukai mirksės tik prisiartinus pėstiesiems, bus žymiai efektyvesnė“, - V. Misikonis.

Alytaus miesto tarybos nariai Marius Grišmanauskas ir Aurelijus Jaruševičius tikisi, kad tokio perėjos ateityje bus įrengtos ir kitose miesto vietose. „Turint pavyzdinį principą ir stebint, kaip tai pasiteisina galima tai pritaikyti ir kitoms miesto perėjoms“, - sakė A. Jaruševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko nebus

nieko nebus portretas
vienintelis sansas kad netraiskytu pesciuju - pesciuju sviesoforas, per nereguliojama pereja ejo zmona, vasara, diena, kai vikas pukiai matosi tai pirmoj juostoj sustojo praleist, o kites nesesi kokius 70kmh per antra juosta ir net nemane stot, vos rankinuko nenunese
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių