Alytuje bus įrengta 10 vaikų žaidimų aikštelių

  • Teksto dydis:

Per šiuos metus Alytaus mikrorajonuose, kur yra daugiausia daugiabučių, bus įrengta 10 naujų vaikų žaidimų aikštelių, skelbia Alytaus miesto saivaldybė.

Aikštelės bus įrengiamos Putinų, Vidzgirio ir Senamiesčio mikrorajonuose. Dainavoje jau yra trys vaikų žaidimų aikštelės, jos buvo įrengtos rekonstruojant mikrorajoną.

Anot vicemero Tautvydo Tamulevičiaus, šios aikštelės yra dalis bendro alytiškių gyvenamosios aplinkos gerinimo plano.

„Dar kadencijos pradžioje vienas pirmųjų mūsų darbų buvo senų ir nesaugių sovietinių įrengimų demontavimas, dalinio dalyvavimo programos išplėtimas, kad norintys įsirengti aikšteles gautų savivaldybės finansavimą. Toliau sekė darželių įrangos atnaujinimas ir prieinamumo užtikrinimas, o dabar tvarkome mikrorajonus – juose po daugelio metų atsiras pirmosios savivaldybės įrengtos aikštelės. Kartu su riedutininkų ir gatvės gimnastų aikštelėmis Jaunimo parke, galima sakyti, miestas atsigręžia į tuos, kurie jame gyvens ilgiausiai. Planai tuo neapsiriboja, yra dar daug minčių likusiems dvejiems metams – nuo tolimesnės žaidimų aikštelių plėtros iki paauglių ir suaugusiųjų sporto aikštynų“, – pasakoja Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas T. Tamulevičius.

10 aikštelių šiemet nuspręsta įrengti tankiausiai gyvenamuose mikrorajonuose, o prieš pradedant vaikų žaidimų aikštelių įrenginių viešųjų pirkimų procedūras visos aikštelės buvo aptartos su šių mikrorajonų gyventojais.

„Daugelį metų tam nebuvo skirta dėmesio, vaikų žaidimų aikštelių daugiabučių mikrorajonuose praktiškai nėra, išskyrus Dainavą, vos prie kelių namų patys gyventojai susitvarkę senuosius įrenginius. Tad mūsų iniciatyvą gyventojai sutinka labai džiugiai, – sakė mero patarėja Vilija Ramanauskienė. – Kokius įrenginius statysime konkrečiose vietose, sprendžia patys aplinkinių namų gyventojai – nuėjome į kiekvienos būsimos aikštelės vietą ir žmonės patys rinkosi, kas jiems reikalingiausia“.

Savivaldybės atstovai susitiko su minėtų mikrorajonų gyventojais ir pateikė jiems galimus vaikų žaidimų aikštelių įrenginių pavyzdžius. Pasak susitikimuose su alytiškiais dalyvavusios Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, alytiškiai daugiausiai pageidavo, kad daugiabučių kiemuose būtų įrengtos sūpynės, karstyklės vyresniems vaikams ir nameliai-čiuožyklos.

Šiemet planuojant vaikų žaidimų aikštelių įrengimo vietas buvo pasirinkti kvartalai, kuriuose daugiausiai namų ir šalia yra savivaldybės bendro naudojimo teritorija. Vaikų žaidimų aikštelės  nestatomos konkrečiam namui ar bendrijai, o visam aplinkiniam kvartalui. Jeigu šalia yra vaikų darželis, šios žaidimų aikštelės taip pat atviros visiems vaikams.

„Alytus tikrai labai patogus šeimai miestas, tačiau tikrai trūksta užsiėmimų vaikams, tai ir norime išspręsti – nauji žaidimų įrenginiai, tikimės, ne tik vaikus, bet kartu ir tėvelius išvilios į kiemą, padės bendrauti ir didins bendruomeniškumą“, – kalbėjo mero patarėja.

Vaikų žaidimų aikštelės bus įrengtos Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis. Joms įrengti šiemet skirta 50 tūkst. Eur. Kitais metais planuojama tęsti šį darbą ir įrengti dar daugiau vaikų žaidimų aikštelių kituose miesto gyvenamuosiuose kvartaluose.


Šiame straipsnyje: Alytus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių