Alinančius karščius ima keisti neramūs orai

Karštų orų banga iš Lietuvos po truputį traukiasi, tačiau orai artimiausiomis dienomis bus neramūs – sulauksime lietaus su perkūnijomis, kai kur bus škvalas ir net kruša, prognozuoja sinoptikas Vytautas Sakalauskas. 

Penktadienį karšti orai išsilaikys tik pietrytiniame ir rytiniame šalies pakraštyje. „Tad Vilniaus apskrityje dar vietomis išliks 28–30 laipsnių karštis. Likusioje Lietuvos dalyje temperatūra svyruos tarp 22 ir 27 laipsnių šilumos. O štai lietus, vietomis su perkūnijomis, vėl pasklis beveik po visą šalį“, – LRT radijui sakė V. Sakalauskas.

Sinoptiko teigimu, kai kur liūtys gali būti gana intensyvios. Perkūnijos metu vietomis galimas ir škvalas – iki 15–18 m/s.

Šeštadienį liūtys su perkūnijomis vėl suintensyvės. „Dieną kai kur lis smarkiai. Toliau išlieka škvalo ir net krušos tikimybė. Naktį bus 11–16 laipsnių šilumos. O dieną temperatūros amplitudė – labai didelė: nuo 17–20 laipsnių Žemaitijoje iki 29–31 laipsnio šalies pietrytiniame ir rytiniame pakraštyje“, – prognozuoja V. Sakalauskas.

Sekmadienį taip pat daug kur palis. Vietomis su perkūnija. Naktį numatoma 11–16 laipsnių šiluma, o dieną –19–24 laipsniai.


Šiame straipsnyje: oraiŠkvalasvasarakarščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių