Algis Čaplikas premjerą ragina taisyti klaidas

Į konfliktą su pagrindine valdančiąja konservatorių partija įsivėlusių liberalcentristų lyderis Algis Čaplikas paragino taisyti politinę klaidą, kurią, anot jo, padarė premjeras Andrius Kubilius.

Keturias ministerijas valdančios Liberalų ir centro sąjungos vadovas pakartojo, laukiantis „protingų koalicijos partnerių sprendimų“.

„Mes remiame ministro Raimundo Palaičio poziciją. Mes manome, kad jis yra teisus. (...) Aš esu sakęs, ministro pirmininko nuneštas pareiškimas prezidentei buvo politinė klaida. Bet ką gi, reikia pripažinti klaidas ir jas taisyti“, - po pirmadienį įvykusio partijos vadovybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Čaplikas.

A.Čaplikas taip pat kartojo, kad koalicijos sutartis galioja, o jo vadovaujama politinė jėga ir toliau nori dirbti valdančiojoje koalicijoje.

„Aš nemodeliuoju jokių situacijų, galioja koalicijos sutartis, mes linkę dirbti Lietuvos žmonių labui. Visos “Snoro„ aferos po kurio laiko išaiškės, pasikeitus vadovui, matyt, čia bus linksma visiems po kiek laiko. Galbūt čia yra baimės. Reikia tik neskubėti, mes linkę dirbti“, - sakė A.Čaplikas, paklaustas, ar įsivaizduoja mažumos Vyriausybės, be liberalcentristų, darbą.

„Mes turime tris pagrindinius darbus: atominę energetiką, gamtinių dujų terminalas ir Sodros reforma. Jei tai iš tikrųjų yra priedanga nusiplauti nuo atsakomybės neįvykdžius pagrindinės užduoties energetinės nepriklausomybės užduoties ir čia keliama sumaištis tam, tai aš tada neturiu ką komentuoti. Bet aš gi viliuosi, kad čia yra ne ta priežastis“, - kalbėjo jis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, jog netenkins TS-LKD pirmininko A.Kubiliaus teikimo atleisti liberalcentristų deleguotą vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

Vidaus reikalų ministrą poste prieš premjero valią palikusi prezidentė taip pat tvirtino, kad pati Vyriausybė turi apsipręsti, ar nori dirbti toliau. „Nedalyvausiu koalicijos partnerių priešrinkiminiuose apsistumdymuose“, - sakė ji.

Prezidentė teigė mananti, kad valdančioji koalicija ir Vyriausybė turėti dirbti iki kadencijos pabaigos ir pabrėžė strateginiais klausimais palaikanti valdančiuosius.

Po šio sprendimo Seimo pirmininkė Irena Degutienė pasiūlė rengti pirmalaikius parlamento rinkimus.
Vyriausybės vadovas teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą prezidentei perdavė praėjusį antradienį, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakomybė

Atsakomybė portretas
Anksčiau valdžios žmonės buvo vadinami atsakingaisiais. Dauguma, be asmeninių, turėdavo ir visuomeninių įsipareigojimų - atsakomybę už kitų žmonių reikalą. Jie visada būdavo pasitempę ir sugniaužę kumščius.

susireikšminęs

susireikšminęs portretas
kalakutas

Kaunas

Kaunas portretas
klaidą ištaisys rinkėjai, užkasdami tuos politiius lavonus palaičius, čiaplikus...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių