Akys nemeluoja: vieni lietuviai fiksuoja krušą, kiti – skęsta balose

  • Teksto dydis:

"Norit tikėkit, norit ne, bet šiandien veiksmo kaip vasarą. Daugybė krušos ir sniego kruopų atvejų" – rašoma socialiniame tinkle "Facebook" "Orai ir klimatas" paskyroje.

"Be to daugelyje Lietuvos vietų, išskyrus pietinius rajonus, griaudžia rudeninės perkūnijos. Tai parodo, kad debesys yra galingesni ir turi vertikalų išsidėstymą. Lietaus lašelius oro srautai debesyje nemenkai taršo, kol šie galiausiai nekrenta į žemę kaip ledo gabalėliai. Šiuo metu aktyviausi debesys rytinėje šalies dalyje. Ar girdėjot perkūniją šiandien, o gal matėt krušos?", – rašoma po nuotrauka, kuria pasidalino Radviliškio rajone orus įamžinusi Orinta Buračaitė.

Tuo tarpu Klaipėdoje teko gerokai pabraidyti po balas. Kaip rašė portalas, ryte įsismarkavus lietui, ėmė plaukti Klaipėdos gatvės. Vairuotojų užfiksuotuose kadruose matyti, jog skęsta ne tik Liepų, bet ir kitos pagrindinės miesto arterijos. Šeštadienį lietaus vanduo apsėmė Liepų, Dubysos gatves, vietomis Baltijos prospektą, Minijos ir Kauno gatvių ruožus.

Artimiausiomis dienomis keliaujantieji turėtų būti ypač atidūs – jau sekmadienio ir pirmadienio rytais keliuose formuosis plikledis, LRT radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.

"Facebook" nuotr.

Sekmadienio naktį vakariniuose rajonuose gali palyti, pūs smarkus vėjas. Naktį bus 0-5 laipsniai šilumos. Kai kur rytą formuosis plikledis. Dieną gausesnio lietaus nenumatoma. Vėjas po truputį rims. Temperatūra kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai mažai keisis, diena bus apniukusi. Numatomi krituliai, galima šlapdriba. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Rytą formuosis plikledis. Diena bus lietinga, vėjas smarkus. Vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s. Temperatūra - 2-6 laipsniai šilumos.

Antradienį orai keisis. Nors dar nemažai palis ir išliks apysmarkis vėjas, diena jau bus šiltesnė - apie 6-11 laipsnių šilumos, trečiadienį bus 7-12 laipsnių, pietvakariniuose rajonuose - iki 14 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraikrušasniegaslietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
O Varėna visi šie reiškiniai kažkodėl aplenkia vis

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Taigi kad,lietuviai net skęsdami balose krušasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių