A.Kubilius Vyriausybę ragina neskubėti

Premjero Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės planai "Lietuvos dujų" valstybės valdomą beveik 18 proc. akcijų paketą investuoti į Vyriausybės ir "Achemos" įkurtą suskystintų dujų importo terminalą papiktino būsimąjį premjerą. Andrius Kubilius ragina Vyriausybę nepriimti skubotų ir galimai neskaidrių sprendimų.

"Lietuvos dujų" valstybės valdomą beveik 18 proc. akcijų paketą G.Kirkilo vyriausybė planuoja perduoti kaip valstybės įnašą į Vyriausybės ir "Achemos" įkurtą suskystintų dujų importo terminalo valdymo įmonę "Gamtinių dujų terminalas", pranešė Lietuvos radijas.

Būsimoji Vyriausybė šias akcijas planuoja parduoti ir taip papildyti kitų metų deficitinio biudžeto pajamas. A.Kubilius stebisi skubotais ir galimai neskaidriais Vyriausybės planais.

Tuo metu G.Kirkilas teigia, kad tokie sprendimai neturi nieko bendra su kokiu nors atsidėkojimu. Pasak G.Kirkilo, 80 proc. terminalo akcijų turėtų turėti Vyriausybė, o vieną penktadalį "Achema". Vyriausybė gamtinių dujų terminalo įstatinio kapitalo didinimą planuoja svarstyti rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių