A.Kubilius turėtų apie ką pakalbėti su D. Medvedevu

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį Žinių radijui teigė pritariantis Prezidentės sprendimui į Lietuvos atkūrimo 20-mečio minėjimą pakviesti Rusijos vadovą Dmitrijų Medvedevą.

Tačiau Vyriausybės vadobas nėra tikras, ar verta siųsti kvietimą Baltarusijos lyderiui Aleksandrui Lukašenkai. Dėl šio klausimo, anot premjero, reikia diskutuoti diplomatiniu lygiu.

„Be abejo, svarbu ir gerai pakviesti kaimyninių šalių vadovus į tokį svarbų mums renginį kaip Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetis. Rusija yra kaimyninė šalis. Ar svečiai atvyks, sunku pasakyti. Priklauso nuo jų požiūrio, taip pat ir į tai, kiek jiems yra svarbi mums patiems labai svarbi data“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Kubilius.

„Šiuo atžvilgiu pats kvietimas man nekelia jokių abejonių, o jeigu atvyks, tai tikrai bus malonu, manau, bus ir apie ką pasikalbėti, bet nenustebčiau, jei ir neatvyktų. Atvykimas parodytų, kad vertina kaimynus. Būtų malonu matyti, kad mums svarbią šventę mūsų kaimynai irgi supranta“, – teigė A. Kubilius.


Šiame straipsnyje: kubiliusMedvedevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių