A.Kubilius: su „Viena Lietuva" vyksta pokalbiai, ne derybos

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius teigia, kad su frakcija „Viena Lietuva" šiuo metu yra kalbamasi dėl dalyvavimo centro dešinės valdančiojoje koalicijoje, tačiau šiuos pokalbius vargu, ar galima pavadinti derybomis.

"Aš nežinau, ar galima pavadinti derybomis mūsų pokalbius. Kalbamės. Kai kalbamės draugiškai prie pietų stalo, tai kalbamės, man atrodo, realistiškai ir pragmatiškai. Kai Laimontas Dinius (frakcijos "Viena Lietuva" seniūnas - BNS) ar kažkas kitas iš jų kalba viešai, girdžiu šiek tiek kitokias kalbas", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį ministras pirmininkas.

A.Kubiliaus nuomone, "Vienai Lietuvai" reikėtų vidinio susikaupimo ir apsisprendimo, "kas jie yra, ko jie nori, kur jie eina, ar jie yra koalicijoje".

"Dabar aš matau periodą, kurį aš paprasčiausiai pavadinčiau pokalbių periodu, bet jis negali trukti labai ilgai, ir "Vienos Lietuvos" frakcija turi apsispręsti, ar jie nori būti tokioj koalicijoj, kokią šiandien turime", - tvirtino premjeras.

Frakcija "Viena Lietuva" trečiadienį pranešė pradedanti derybas su Tėvynės sąjunga-Lietuva krikščionimis demokratais dėl dalyvavimo centro dešinės valdančiojoje koalicijoje.

Kita vertus, "Vienos Lietuvos" nariai prisipažįsta dar nežinantys, ar galėtų dirbti premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamoje koalicijoje.

Vienuolika narių turinčios frakcijos "Viena Lietuva" seniūnas Laimontas Dinius trečiadienį per spaudos konferenciją pranešė sulaukęs konservatorių kvietimo derėtis dėl prisidėjimo prie Permainų koalicijos.

"Priimdami didžiosios valdančiosios partijos kvietimą pradėti derybas dėl dalyvavimo centro ir dešinės koalicijoje, tikrai siekiame ne postų, bet galimybės pakeisti nesėkmingą ekonominę, socialinę ir finansinę politiką", - teigė L.Dinius.

Tiesa, derybas pradėję "Vienos Lietuvos" nariai taip pat prisipažino nežinantys, ar galėtų priklausyti valdančiajai daugumai, kuriai vadovauja dabartinis premjeras A.Kubilius.

Kita vertus, "Vienos Lietuvos" nariai tvirtina matantys savo indėlį į Seimo darbą.

Šiuo metu šios frakcijos nariai vadovauja Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui, Atominės energetikos ir Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijoms.

Anot  "Vienos Lietuvos" seniūno, jie dar pretenduotų į Kaimo reikalų komiteto pirmininko postą.

Frakciją "Viena Lietuva" sudaro nuo Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partijos atskilę parlamentarai.


Šiame straipsnyje: kubiliusvienalietuvininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių