A. Kubilius su E. Vareikiu žada kalbėtis, ar priklausomybė nuo alkoholio jam nekliudo dirbti

  • Teksto dydis:

Andrius Kubilius žada kalbėtis su partijos kolega parlamentaru Egidijumi Vareikiu, ar priklausomybė nuo alkoholio netrukdo jam dirbti parlamentaru.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius žada kalbėtis su partijos kolega parlamentaru Egidijumi Vareikiu, ar priklausomybė nuo alkoholio netrukdo jam dirbti parlamentaru.

Tuo metu frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma teigė, kad E.Vareikis turėtų atsisakyti parlamentaro mandato.

Policijos duomenimis, E.Vareikis ketvirtadienį galbūt neblaivus pasirodė Vilniaus oro uoste.

Reaguodamas į tokią informaciją, A.Kubilius išplatino pranešimą teigdamas, kad aptars E.Vareikio priklausomybę su juo pačiu.

"Gali būti, kad Seimo narys serga sunkia priklausomybės liga. Dėl tokios žmogaus bėdos galima tik labai apgailestauti ir jį nuoširdžiai užjausti. Tačiau tenka kelti klausimą, ar tokia liga nėra kliūtis dirbti Seimo nario darbą, kuris yra ypač viešas. Apie tai mes turėsime kalbėtis", - pranešime teigė A.Kubilius.

J.Razmos teigimu, geriausia išeitis iš susidariusios padėties būtų, kad E.Vareikis atsisakytų Seimo nario mandato, nes incidentas oro uoste - ne pirmas tokio pobūdžio atvejis.

"Geriausia išeitis - kai žmogus nepalieka problemos spręsti kitiems, o randa jėgų ją išspręsti pačiam", - ketvirtadienį BNS sakė frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas.

Tačiau jis užsiminė, jog kolegai pačiam neparašius atsistatydinimo pareiškimo, "griežtus sprendimus neišvengiamai turės priimti frakcija ir partija, galiausiai - ir visas Seimas".

J.Razma nekomentavo, ką turi galvoje kalbėdamas apie Seimo sprendimus, tvirtindamas nenorįs daryti spaudimo E.Vareikiui.

Policija BNS informavo, kad pareigūnai apie 12.20 val. palydėjo galbūt neblaivų parlamentarą iki taksi automobilio. Pareigūnai, stebėję E.Vareikį oro uose, nenustatė, kad jis būtų padaręs pažeidimą.

Oro uosto komunikacijos koordinatorė Greta Babarskaitė BNS taip pat sakė, kad incidentų su E.Vareikiu nefiksuota.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad bauda iki 50 litų gali būti baudžiama už "girto pasirodymą viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę".

Naujienų portalų duomenimis, ketvirtadienio rytą E.Vareikis turėjo skristi į Romą dalyvauti Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo (International Catholic Legislators Network (ICLN) organizuojamose diskusijose.

E.Vareikiui šiemet buvo iškelta byla dėl kito incidento, kuriame jis dalyvavo neblaivus.

Policijos duomenimis, E.Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 dieną savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę sukėlė jai fizinį skausmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
LIETUVOS ŽMONES ,O YPAČ KAUNE-AR ESATE AKLI IR KURTI AR NEMATOTE KAS TOKIE PER KONSERVATORIAI ESAS ,,ŽMONES''?

Įdomu

Įdomu portretas
Kiek tokių Vareikių plavinėja kasdien Seime ?

Juk

Juk portretas
seimo narys turi padėjėjus, kurie ir privalo dirbti ir būti blaivūs, tokia yra tvarka pagal seimo reglamentą, o pats narys nuo sunkaus darbo turi teisę atsipalaiduoti, faktas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių