A.Kubilius siūlo nedramatizuoti prezidentės nevykimo į Varšuvą

Premjeras Andrius Kubilius ragina nedramatizuoti situacijos ir diskusijų, kurios kilo prezidentei Daliai Grybauskaitei atsisakius vykti į Varšuvą su Lenkijos, Latvijos ir Estijos kolegomis aptarti pasiruošimo NATO viršūnių susitikimui Čikagoje.

Interviu Žinių radijui ketvirtadienį Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad jis pats ketina kitą savaitę vykti į Lenkiją, kur įvyks Kinijos ir daugelio Rytų ir Vidurio Europos premjerų susitikimas.

„Matyt, turėsiu progą ir su lenkų kolegomis pasikalbėti apie tai, kas iš tikrųjų svarbu, kur reikia bendrų sprendimų, apie ekonominius, energetinius projektus. Šioje vietoje siūlyčiau nedramatizuoti bendrai situacijos“, - sakė A.Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį į Lenkijos prezidento Bronislawo Komorowskio antradienį pasakytus teiginius, kad reikia atskirti tautinių mažumų problemas nuo regioninio saugumo klausimų.

„Tai, kad Lenkijos vadovas labai aiškiai pabrėžia, kad vienoki ar kitoki klausimai, susiję su tautinių mažumų reikalais Lietuvoje ar Lenkijoje, kuriuos kartais labai emocingai svarsto politikai, neturėtų pakenkti svarbiems regiono, saugumo reikalams, kitiems strateginiams projektams, yra labai svarbi Lenkijos prezidento žinia, kurią tikiuosi išgirs ir Lenkijos politikai, ir Lietuvoje veikiančių kai kurių politinių partijų vadovai. Tikiu, kad būtent tokia žinia, pasakyta Varšuvoje, yra labai tinkamas atsakymas į tuos nuogąstavimus, kuriuos pastaruoju metu turėjome galimybę išgirsti“, - sakė Vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių