A.Kubilius: puolimas prieš Seimo pirmininkę turi baigtis

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad viena iš valdančiosios koalicijos tolesnio darbo sąlygų yra laikytis bendrų taisyklių ir pažymi, kad su jomis nesuderinami išpuoliai prieš Seimo pirmininkę Ireną Degutienę „Snoro“ banko žlugimo kontekste.

„Tai ir vakar kalbėjome ir sakiau, kad tokie melagingi šmeižikiški išpuoliai yra visiškai netoleruotini, todėl ministro atsistatydinimas atveria kelius tartis, kaip toliau galima dirbti koalicijoje. Bet šioje vietoje viena iš aiškių sąlygų yra koalicijos partnerių aiškus įsipareigojimas laikytis bendražmogiškų taisyklių, kurios yra nesuderinamos su pastangomis kokiais nors šmeižtais, iš anksto žinomomis netiesomis pulti vieną iš valstybės vadovų“, - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė premjeras.

Praėjusią savaitę grupė Seimo narių I.Degutienei parengė klausimus, kad ši atsakytų, ar jos šeimos nariai nebuvo iš anksto informuoti apie planuojamus veiksmus dėl „Snoro“ ir ta informacija vadovaudamiesi negalėjo atlikti savo įstaigoms palankių finansinių operacijų.

Opoziciniai „tvarkiečiai“ kovo 13 dieną pranešė, kad po klausimais Seimo pirmininkei surinktas 21 parašas. Tarp jų yra dešimties valdančiajai koalicijai priklausančių Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narių parašai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių