A.Kubilius: „Negalima pakeisti krizės įveikimo politikos“

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius įsitikinęs, kad Vyriausybės pakeitimas neišspręstų jokių ekonominių šalies problemų, tik jas galėtų pagilinti.

Antradienį Seime kalbėdamas savo vadovaujamos Vyriausybės pirmųjų darbo metinių proga A.Kubilius pareiškė: „Galima pakeisti premjerą, bet negalima pakeisti krizės įveikimo politikos“. Pasak premjero, bet kuri valdžia turėtų imtis tų sunkmečio įveikimo priemonių, kokių ėmėsi jo vadovaujama Vyriausybė ir valdančioji keturių centro dešinės partijų koalicija.

Vyriausybės vadovas įsitikinęs, kad jau pavyko atlaikyti nemenkus sunkumus. „Esu dėkingas Lietuvos žmonėms, prezidentui Valdui Adamkui ir ypač Prezidentei Daliai Grybauskaitei už tai, kad patys atlaikome šią krizę. Noriu paraginti visą Seimą pakelti galvas ir tyliai sau pasakyti – mes atlaikėme“, - sakė A.Kubilius.

Premjeras pastebėjo, kad dabartinei Vyriausybei teko ypatingas uždavinys suvaldyti krizės iššūkius. „Tai nereiškia, kad visos problemos jau praeityje. Kiti metai irgi bus sudėtingi. Bet prioritetai skirsis. Jeigu šiemet reikėjo suvaldyti finansus, tai kitąmet didžiausias iššūkis bus nedarbas, darbo vietų kūrimas, kartu ir struktūrinės reformos“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Vyriausybės vadovas pripažino, kad padaryta klaidų, tačiau ragino opoziciją padėti taisyti tas klaidas ir spręsti problemas, o ne trukdyti tai daryti. „Tai buvo metai, unikalūs savo iššūkiais, problemomis ir jų sprendimais. Tai buvo darbo, o ne populizmo metai. Padarėm daug, bet gal ne viską, ką reikėjo. Padarėm klaidų. Bet būtų buvę lengviau tas klaidas taisyti, jeigu Seime būtume geriau susikalbėję, jeigu opozicija girdėtų tai, kas rūpi Vyriausybei“, - sakė A.Kubilius.

Vertindamas, kodėl Lietuvai tenka atlaikyti vieną didžiausių nuosmukių pasaulyje, premjeras jau nebekaltino iki jo buvusios socialdemokratų valdžios. Pasak A.Kubiliaus, nuosmukį nulėmė dvi pagrindinės priežastys – dėl finansų krizės užsidarę pasauliniai kreditiniai ištekliai ir drastiškai sumažėjusios eksporto rinkos.

Tačiau premjeras pasidžiaugė, kad Lietuva ir sau, ir kitiems pasaulyje įrodė galinti pati susidoroti su labai sudėtingais ekonominiais bei finansiniais iššūkiais. „Patys mokame įveikti krizę, pavyksta tuo įtikinti investuotojus, nes pasitikėjimas mumis yra išaugęs“, - pabrėžė jis.

A.Kubilius pareiškė tikįs, kad kitais metais Lietuvai pavyks susitvarkyti su sudėtingiausiomis problemomis.

Penkioliktoji Lietuvos Vyriausybė, vadovaujama A.Kubiliaus, prisiekė ir pradėjo darbą pernai gruodžio 9 dieną.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pasveikino premjerą ne tik su pirmosiomis Vyriausybės darbo metinėmis, bet ir asmeniškai su antradienį švenčiamu A.Kubiliaus gimtadieniu. Premjerui gėlių įteikė ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė bei opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

„Geriausia dovana būtų priėmimas visų tų įstatymų, kurie seka toliau“, - dėkodamas už sveikinimus sakė A.Kubilius, ragindamas Seimą balsuoti už socialinių išmokų mažinimo įstatymus, įrašytus į antradienio darbotvarkę. Balsavimai dėl šių įstatymų laikomi išbandymu aptrupėjusiai valdančiajai koalicijai.


Šiame straipsnyje: kubiliusVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių