A.Kubilius: gal kai kur buvome per dideli optimistai

Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, kad ginklus kovai su krize kėlę valdantieji dėl rezultatų „kai kur“ buvo per daug optimistiški. Tačiau jis teigia, kad teigiamas pokytis, jog su visuomene vykusią komunikaciją „langų daužymo būdu“ pakeitė racionalesni pokalbiai.

„Ne viskas mums pavyko taip, kaip mes planavome. Iš tiesų kai kur gal buvome, na, per dideli optimistai. Pavyzdžiui, kai galvojome, kad Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai aktyviau prisidės prie ekonomikos gaivinimo programų, tarp jų - daugiabučių namų renovacijos“, - antradienį interviu Lietuvos radijui teigė A. Kubilius.

Tačiau, anot jo, valdantieji situaciją stebi ir prie jos taiko savo veiksmus.

„Tikrai turime svarstyti, kaip išjudinti renovacijos programą, kai bankai žiūri labai labai rezervuotai“, - aiškino jis.

A. Kubiliaus teigimu, Lietuvai „reikia daugiau sutarimo, reikia keistis, reikia gerinti sąlygas verslui, reikia suvaldyti finansų krizę“.

„To rezultatus jau pradedame matyti“, - teigė jis. „Labai svarbi ir gera žinia“, anot Premjero, yra pasirašytas Vyriausybės susitarimas su socialiniais partneriais.

„Jeigu šių metų sausio mėnesį su socialiniais partneriais kalbėjomės langų daužymo būdu ir policijos priemonėmis, tai nuo liepos mėnesio prasidėjęs intensyvus dialogas, kurio mes nuosekliai siekėme, davė rezultatą tokį, kad turime profsąjungų lyderių, verslo asociacijų lyderių ir Vyriausybės parašus po to pačiu dokumentu, kur sutarta, kokių priemonių reikia imtis, kad pragyventume visus kitus metus be didesnių sukrėtimų“, - kalbėjo A. Kubilius.

Jis teigė „nesiimantis spėlioti“, kokie bus kiti metai.

„Gali būti jie ir geresni, galbūt gali būti ir santykinai ne tokie gerai, tačiau svarbu, kad mes per šiuos metus parodėm, jog labai aiškiai suvokiame, ką reikia daryti, kaip reikia spręsti tas tikrai skausmingas problemas“, - kalbėjo A. Kubilius.

Anot jo, Lietuvoje prireikė spręsti tokias problemas, su kuriomis nesusidūrė „daugelis kitų šalių“, nes „vienintelės trys Baltijos valstybės esame patekę į tokią gilią duobę“ ir „nebuvo pasiruošta tokiai krizei“.


Šiame straipsnyje: koalicijaValdančioji koalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių