A.Kubilius domėsis terminalo steigimo aplinkybėmis

Besiformuojančios centro dešinės lyderis Andrius Kubilius sako, kad naujos Vyriausybės vienas pirmųjų darbų bus išsiaiškinti suskystintų dujų terminalo įsteigimo aplinkybes. Pasak A.Kubiliaus, reikia išsiaiškinti, kaip terminalas buvo įsteigtas be konkurso.

"Tai bus vienas iš pirmųjų Vyriausybės darbų - išsiaiškint, kas čia įvyko ir kaip buvo įsteigtos tokios įmonės. Bus siekiama nustatyti ar tai atitinka Lietuvos bei tarptautinės teisės standartus. Mane labai neramina bandymai paskutinėmis Vyriausybės darbo dienomis karštligiškai priimti tokius sprendimus.

Todėl mums reikia laiko išsiaiškinti vardan kokių tikslų tai buvo daroma ir kokiu būdu gimsta įmonės be jokių konkursų tokiuose strateginiuose projektuose", - kalbėjo kandidatas į premjerus.

Pasak A.Kubiliaus, ketinimai valstybės dalį terminale įnešti "Lietuvos dujų" akcijomis atrodo keistai. Kaip portalas jau rašė, vakar A.Kubilius paragino Vyriausybę nepriimti skubotų ir galimai neskaidrių sprendimų vykdant šį projektą.

Kaip pranešė Lietuvos radijas, Vyriausybė trečiadienį nusprendė neskubėti priimant sprendimą dėl valstybės valdomų akcijų perdavimo dujų terminalo įstatiniam kapitalui. Pasak premjero Gedimino Kirkilo, Vyriausybė palauks, kol bus išnagrinėtos Valstybės kontrolės pastabos. Valstybė valdo beveik 18 proc. "Lietuvos dujų" akcijų.

Vyriausybė ir „Achema“ yra įsteigusi įmonę skystųjų dujų terminalui statyti. Šiuo metu jos akcinis kapitalas yra 100 tūkst. litų dydžio, vyriausybė turi 80 proc., „Achema“ – 20 proc. Kapitalas bus didinamas akcininkų įnašais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių