A.Kubilius: 2009-ieji - išbandymų, 2010-ieji - pertvarkų metai

Didžiausių išbandymų metais 2009-uosius pavadinęs premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį sakė, jog kitąmet bus siekiama sutarti dėl esminių pertvarkų svarbiausiose valstybės gyvenimo srityse, įskaitant socialinę apsaugą ir valstybės valdymą.

"Aš pavadinčiau didžiausių išbandymų metais nuo pat Nepriklausomybės pradžios. Ir išbandymų, kuriuos mūsų visuomenė, nors ir sunkius išbandymus, bet atlaikė", - ketvirtadienį apie besibaigiančius metus interviu "Žinių radijui" sakė premjeras.

Anot Vyriausybės vadovo, kitus metus Lietuva pasitiks matydama "krizės pabaigos perspektyvas". A.Kubiliaus teigimu, Lietuvos visuomenė parodė, kad sunkumus sugeba priimti "atsakingai ir santūriai".

"Norėčiau, kad kitais metais turėtume daugiau laiko tam, kad visi kartu galėtume sutarti dėl esminių pertvarkų, veikiančių ilgalaikę Lietuvos perspektyvą, kuriant modernią, atvirą, nebijančią globalios konkurencijos šalį, kurioje kuriamos pačios palankiausios sąlygos lietuviams, Lietuvos piliečiams gyventi ir kurti šeimas ir savo ateities perspektyvą", - sakė A.Kubilius.

"Turiu omenyje ir sveikatos sistemą, ir švietimą, ir socialinės rūpybos sistemą. O kad šiose srityse pasiektume tokių permainų ir gautume tokias paslaugas, kokių visi norime, turime susitvarkyti ir su valstybės valdymu - mažiau biurokratijos, arčiau žmonių, daugiau dinamikos, daugiau gebėjimo priimti ir įgyvendinti reikalingus strateginius sprendimus - tai yra pagrindiniai uždaviniai", - teigė premjeras.


Šiame straipsnyje: kubilius20092010

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių