A.Kubiliaus vietoje V.Uspaskichas atsistatydintų

Opozicinių partijų lyderiai sako, jog šalies vadovui atsisakius premjero teikimu atstatydinti ministrą, premjeras turėtų trauktis, tačiau kaip reaguos dabartinė Vyriausybė, reaguodama į Dalios Grybauskaitės sprendimą netenkinti liberalcentristų deleguoto vidaus reikalų ministro Raimudo Palaičio atstatydinimo, parodys laikas.

„Jei situacija būtų tokia: aš, premjeras, pateikiu savo komandos narį atstatydinimui, prezidentė netenkina - aš, būdamas premjeru, atsistatydinčiau, taip daryčiau kaip civilizuotos politikos atstovas“, - sakė opozicinės Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, komentuodamas D.Grybauskaitės sprendimą netenkinti premjero Andriaus Kubiliaus teikimo atleisti R.Palaitį.

„O kaip elgsis premjeras ir kokiai politikai jis atstovauja, pamatysim“, - pridūrė europarlamentaras V.Uspaskichas.

Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas sakė, jog prezidentė netenkindama teikimo atstatydinti ministrą padėjo tašką koalicijos partnerių priešrinkiminiuose žaidimuose.

„Bene dvi savaites kalbėjau, kad tai, kas vyksta, yra valdančiosios koalicijos problema ir nešvarūs tarpusavio intrigų priešrinkiminiai žaidimai, kuriems prezidentė šiandien padėjo tašką, sakydama, kad jai valstybės reikalai yra svarbiau partinių intrigų. O valdančioji koalicija, jei negali tarpusavyje išsispręst santykių, turi pasitraukti ir užleist vietą kitiems“, - sakė R.Paksas.

Klausiamas, ar mato galimybę valdantiesiems susitarti ir šiai Vyriausybei tęsti darbą, R.Paksas sakė: „Mano supratimu, jie jau seniai turėjo būt pasitraukę, o kaip elgsis ši koalicija - pamatysime“.
Prezidentė D.Grybauskaitė netenkino valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderio premjero A.Kubiliaus teikimo iš pareigų atleisti vidaus reikalų ministrą R.Palaitį.

Tai ji pati žurnalistams pranešė pirmadienį. Jos teigimu, Vyriausybė pati turi apsipręsti, ar nori dirbti toliau.

„Nedalyvausiu koalicijos partnerių priešrinkiminiuose apsistumdymuose“, - sakė ji.
Prezidentė teigė mananti, kad valdančioji koalicija ir Vyriausybė turėti dirbti iki kadencijos pabaigos ir pabrėžė strateginiais klausimais palaikanti valdančiuosius.

„Mano manymu, ši koalicija ir Vyriausybė gali ir turi dirbti iki kadencijos pabaigos. Liko tik septyni mėnesiai. O ar nori dirbti kartu turi apsispręsti patys. Jeigu to nesugeba, ginčą gali spręsti politinėmis priemonėmis Seime. Atsižvelgdama į visas aplinkybes šiame ginče tarp koalicijos partnerių nepalaikau nė vieno iš jų“, - pareiškė D.Grybauskaitė.

Vyriausybės vadovas praėjusį antradienį perdavė prezidentei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Teikti R.Palaičio atleidimą premjerui siūlė ir Seimo Antikorupcijos komisija. Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo komisija nusprendė, kad ministras pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. R.Palaitis tokius kaltinimus atmeta.


Šiame straipsnyje: FNTTRaimundas Palaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietoj

Vietoj portretas
V.Uspaskicho, aš iš vis neičiau į ministrus.

Opozicijos dainelė

Opozicijos dainelė portretas
Komunistų ir prorusiškų gaujų svajonė.

C

C portretas
keisciausia,kad dienrastis raso sito aferisto, svetimkunio nuomone.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių