Aktorė G. Balandytė ir rašytojas K. Saja sulaukė prezidentės sveikinimų

  • Teksto dydis:

Garsi Lietuvos aktorė Gražina Balandytė šiandien švenčia 80-ą jubiliejų, o rašytojas ir signataras Kazys Saja – 85-ąjį. Šia ypatinga proga abu jubiliatai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimų.

Šalies vadovės teigimu, aktorės G. Balandytės nuoširdumą ir neblėstančią eleganciją myli žiūrovai ir vertina teatro bendruomenė, o jos sukurti vaidmenys praturtino mūsų kultūros lobyną ir tapo išskirtinio talento ženklu. Tai, anot prezidentės, pelnytas pripažinimas, kuris liudija, kiek daug širdies ir kūrybiškumo G. Balandytė atidavė svarbiausiam savo gyvenimo pašaukimui – aktorystei.

80-ojo gimtadienio proga valstybės vadovė padėkojo G. Balandytei už Lietuvos menui reikšmingą kūrybą ir meilę teatrui bei palinkėjo visokeriopos pilnatvės – gražių akimirkų, jėgų, stiprybės ir džiaugsmo gyventi.

Prezidentė D. Grybauskaitė pasveikino ir rašytoją K. Sają, švenčiantį 85-ąją sukaktį. Pasak šalies vadovės, šį jubiliejų rašytojas pasitinka nuėjęs ilgą kūrybos kelią, tapusį svarbia lietuvių literatūros, kultūros ir visuomeninio gyvenimo dalimi. Prezidentės teigimu, K. Saja vaikams ir suaugusiesiems atvėrė stebuklingą knygos pasaulį, gyva ir vaizdinga kalba įprasmino amžinąsias vertybes – tiesą ir gėrį, meilę Tėvynei, tautos ir žmogaus laisvę.

Prezidentė padėkojo rašytojui už žodžio meistrystę, gausų kūrybinį palikimą ir pilietinę atsakomybę bei palinkėjo jėgų, stiprybės ir dažnai aplankančio įkvėpimo kurti.


Šiame straipsnyje: Gražina BalandytėKazys Saja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių