Akibrokštas: turistai į Lietuvą plūstelėjo dar iki pirmininkavimo ES

  • Teksto dydis:

Apsistojusių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose turistų srautų augimas liko dviženklis – susidomėjusių mūsų šalimi turistų padaugėjo 10,8 proc. Šis rekordinis šalies turizmo rodiklis paaiškėjo paskelbus statistinius 2013 m. antro ketvirčio duomenis, informuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos.

„Tai – fantastiški duomenys, viršijantys lūkesčius. Mūsų prognozėmis, atvykstamojo turizmo srautų augimas šiemet turėjo siekti apie 6-8 proc. Pažymime, kad turistų susidomėjimas Lietuva padidėjo dar neprasidėjus pirmininkavimui ES – balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais. Be abejo, pirmininkavimas ES Tarybai taip pat prisidės prie Lietuvos kaip patrauklios turizmui šalies žinomumo didinimo, bet šiuos rezultatus jau skaičiuosime vėlų rudenį“, - teigia Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Pasak jos, itin džiugina pagaliau pradėjęs augti turistų iš kaimyninės Lenkijos srautas (+3,1 proc.) – prieš tai keliskart buvo fiksuojamas jo kritimas. Lietuvos dalyvavimas pasaulinėje EXPO 2012 parodoje Korėjoje neabejotinai prisidėjo prie turistų iš Pietų Korėjos proveržio (+61,1 proc.), o dėl naujų skrydžių pagerėjęs susisiekimas su Norvegija į Lietuvą priviliojo daugiau norvegų (+19,9 proc.).

e to, net 45 proc. padaugėjo ukrainiečių turistų, apsistojusių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose. Ukrainos rinka laikoma labai potencialia, joje vykdoma kryptinga ir efektyvi Lietuvos turizmo rinkodara. Prie turistų pritraukimo į Lietuvą prisidėjo ir nuo metų pradžios vykdoma intensyvi ir profesionali Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje veikla, pavyzdžiui, beveik trečdalių pagerinti britų (+27,7 proc.) bei rusų (+30,2 proc.) turistų rodikliai.

Viso 2013 m. II ketv. Lietuva sulaukė 582 tūkst. turistų, nors vieną naktį praleidusių šalies apgyvendinimo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mM

mM portretas
Nu va kaip gerai, šaunu, turime kuo pasidžiaugti :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių