Akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ grįžta į Lietuvos miestus

  • Teksto dydis:

Sausio 5–14 dienomis jau dešimtus metus iš eilės vyks tradicija tapusi akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“.

Jos metu gyventojai bus kviečiami nupuoštas kalėdines eglutes ar jų šakas atnešti į specialius konteinerius, kurie įsikurs net 39-iose vietose skirtinguose Lietuvos miestuose.

Pasak dešimtmetį gyvuojančios akcijos iniciatorių, ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“ vykdomosios direktorės Daivos Skrupskelienės, praėjusiais metais surinktas rekordinis šių kalėdinių simbolių atliekų kiekis nuteikia optimistiškai, todėl šiemet tikimasi dar didesnio gyventojų aktyvumo.

„Pastebime, jog kiekvienais metais patys gyventojai išreiškia vis didesnį norą prisidėti prie ekologiškos ir švarios aplinkos puoselėjimo, noriai dalyvauja šioje akcijoje ir ją palaiko. Tai labai sveikintina, nes be pačių miestiečių įsitraukimo būtų kur kas sudėtingiau spręsti daugelį su atliekų tvarkymu susijusių problemų. Tikiuosi, jog šiais metais aktyvumu išsiskirs ne tik didžiųjų, bet ir mažesnių miestų gyventojai, bei pavyks išvengti ne vietoje paliktų eglučių ar jomis perkrautų konteinerių vaizdo“, – vylėsi D. Skrupskelienė.

Pastebime, jog kiekvienais metais patys gyventojai išreiškia vis didesnį norą prisidėti prie ekologiškos ir švarios aplinkos puoselėjimo, noriai dalyvauja šioje akcijoje ir ją palaiko.

Akcijos metu surenkamos žaliaskarių atliekos yra perdirbamos ir virsta ekologišku kuru arba kompostu, taip tausojant gamtos išteklius bei mažinant užterštumą.

„Ecoservice“ duomenimis, praėjusių metų akcijos metu specialiuose konteineriuose iš viso buvo surinkta 890 kubinių metrų žaliaskarių atliekų, o aktyviausi buvo Vilniaus, Šiaulių bei Klaipėdos gyventojai.

„Šiais metais specialiais akcijos „Kalėdinė eglutė – namų šilumai” lipdukais pažymėtus konteinerius iki sausio 14 dienos vėl bus galima rasti prie daugiabučių, prekybos centrų, kultūros namų ir kitose žmonių susibūrimo vietose”, – priminė D. Skrupskelienė.

Atnešti ir tvarkingai palikti atitarnavusias kalėdines puošmenas gyventojai bus kviečiami net trylikoje Lietuvos miestų – Vilniuje, Šiauliuose, Vilkaviškyje, Kazlų Rūdoje, Kybartuose, Širvintose, Šilutėje, Šilalėje, Pagėgiuose, Trakuose, Lentvaryje, Lazdijuose ir Klaipėdoje.

Tikslias surinkimo vietas galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kaune matyt kitaip viskas :) Žmonės čia visus "taškus" žino, o jei nežino, tai palieka prie šiukšliadėžių tikėdamiesi, kad nenubaus...sarkazmas, bet kaunadienio redakcija prieš talpindama tokią info, galėtų pasidomėti ar Kaunas įtrauktas tarp akcijos dalyvių :) P.s. Delfyje taip pat panašioje info Kauno nėra, belieka galvoti, kad Kaunas atskira respublika :)

o

o portretas
kur Kaunas? Kažkodėl neradau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių