Afganistane apšaudyta karinė bazė, kur tarnauja Lietuvos kariai

  • Teksto dydis:

Afganistane sekmadienį apšaudyta Kandaharo karinių pajėgų bazė, kur tarnauja Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai.

Jie nenukentėjo, informuoja kariuomenė.

Pasak pranešimo, padaryta nedidelė žala karių turimai infrastruktūrai.

Karinė bazė apšaudyta raketomis. Vienos jų metalinė dalis pataikė į konteinerį, jame tuo metu karių nebuvo.

Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras pažymi, kad SOP kariai vykdo Afganistano saugumo pajėgų mokymą, tačiau išlieka „nuolatinė riziką jų gyvybei“.

„Nors kariai yra gerai pasiruošę tokioms situacijoms, tačiau čia suveikė sąjungininkų taikomos aktyvios bazės apsaugos priemonės, jos maksimaliai sumažino incidento pasekmes“, – pabrėžė V. Vaikšnoras.

Tokie apšaudymai Kandaharo karinėje bazėje nėra retas dalykas, tačiau kariai turi bazės ir individualias apsaugos priemones, kad išvengtų sužalojimų, teigiama pranešime.

Lietuvos kariuomenės SOP karių sudaryta specialiųjų operacijų patarėjų grupė į Afganistaną atvyko šių metų balandį. Su sąjungininkais ji vykdo mokymo, konsultavimo ir paramos vietinėms Afganistano saugumo pajėgoms užduotis.

NATO operacijoje Afganistane „Tvirta parama“ iš viso tarnauja apie 50 Lietuvos karių iš skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Man jų negaila , važiavo uždarbiauti .

...

... portretas
Na, mūsų partizanai taip pat okupanto garnizonus apšaudydavo...

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kiek lietuvisku stribu buvo uzmusta. Vaziuoja Afganistano okupantai i Lietuva cinkuotuose karstuose. Lietuviski stribai zudo Afganistano moteris ir vaikus ir Afganistano partizanus. Kaip gerai.kad juos partizanai naikina. Dieve, kad tik daugiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių