Advokatas įtariamas reikalavęs 535 tūkst. litų kyšio

Vilniaus apygardos teismą pasiekė baudžiamoji byla dėl Rokiškio advokato nusikalstamų korupcinio pobūdžio veikų. Tyrimą dar praėjusių metų balandį pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai.

Kaip pranešė STT, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Vilniaus apygardos teismui perdavė 14 tomų baudžiamąją bylą dėl Rokiškio advokato A.K. nusikalstamų korupcinio pobūdžio veikų, įvykdytų Rokiškyje, Tauragėje, Kelmėje. Advokatas A.K., atliekant ikiteisminį tyrimą, 3 mėnesius buvo suimtas, o Lietuvos advokatų tarybos sprendimu laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad advokatas A.K. iš vieno nužudymu įtariamo asmens artimųjų galimai reikalavo 535 tūkst. litų, žadėdamas artimiesiems organizuoti byloje esančių įrodymų suklastojimą ir palankių procesinių sprendimų priėmimą.

Advokatas žadėjo paveiksiąs prokuratūros, policijos, teismo pareigūnus, duodamas jiems kyšius. Tačiau įtariamojo artimieji suprato, kad advokatas sukčiauja, ir jam perdavė tik dalį pinigų.

Be to, tyrimo metu buvo nustatyta, kad advokatas A.K. į nusikalstamą veiką galimai įtraukė Rokiškio apylinkės prokuratūros buvusią prokurorę V.G., kuriai už neteisėtus veiksmus pažadėjo duoti 2500 litų kyšį. Prokurorė, paėmusi iš advokato dalį siūlomo kyšio, neteisėtai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Taip pat advokatas A.K. kaltinamas jo ūkyje dirbusio darbininko sveikatos sutrikdymu bei pasikėsinimu savivaldžiauti.

Ikiteisminį tyrimą dėl advokato A.K. nusikalstamų veikų 2008 m. balandį pradėjo STT Panevėžio valdybos pareigūnai, vadovaujant Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorams. Netrukus paaiškėjus, kad nusikalstama veika įtariama prokurorė, ikiteisminį tyrimą perėmė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Panevėžio apygardos prokuratūrai ikiteisminio tyrimo organizavimui buvo perduota byla dėl advokato A.K. apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir dėl išnaudojimo priverstiniam darbui.


Šiame straipsnyje: STTadvokataskyšiskorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių