Advokatai patvirtino naująjį etikos kodeksą

  • Teksto dydis:

Visuotiniame susirinkime penktadienį Vilniuje advokatai pritarė naujam advokatų etikos kodeksui.

Naujasis etikos kodeksas įsigalios rugsėjo 1 dieną, jį rengiant buvo apibendrinta daugiau nei 50 valstybių geroji praktika, skelbia Advokatūra.

„Siunčiame aiškią žinią visuomenei: advokatų profesinės etikos standartai skaidrėja ir dar labiau griežtėja, todėl advokatų paslaugų profesionalumas ir kokybė ir toliau augs“, – sakė Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Naujuoju etikos kodeksu iš esmės praplėstas jo galiojimas – iki šiol etikos kodekso principai buvo taikomi tik praktikuojantiems advokatams ir advokatų padėjėjams, o naujojo kodekso reikalavimų turės laikytis ir Lietuvos advokatūros sprendimu advokatais pripažinti asmenys bei Lietuvoje profesinę veiklą laikinai arba nuolat vykdantys užsienio valstybių teisininkai.

Kodekse taip pat aiškiau apibrėžiami, detaliau reglamentuojami ar praplečiami tokie svarbūs advokatų veiklos principai kaip sąžiningumas ir nepriekaištingas elgesys, kliento paslapties neatskleidimas, interesų konfliktas, lojalumas klientui ir kt.

Advokatai taip pat pritarė atnaujintam drausmės bylų nagrinėjimo aprašui – tai leis perpus greičiau nagrinėti gautus skundus.

Patvirtinus atnaujintą drausmės bylų nagrinėjimo aprašą, laikotarpis nuo skundo pateikimo iki jo išnagrinėjimo sutrumpėtų perpus – nuo 6-7 iki 3-4 mėnesių.

Pernai Advokatūra gavo 241 skundą, išnagrinėjo 294, iškėlė 36 drausmes bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių