„Achemos grupė“ atmeta kaltinimus dėl V.Vasiliausko atleidimo

Dienraštį „Lietuvos žinios“ valdanti „Achemos grupė“ atmeta viešus kaltinimus dėl laikraščio vadovo Valdo Vasiliausko atleidimo.

Įmonė klaidinga informacija vadina pranešimus, esą jis atleidžiamas nurodžius Prezidentūrai.

„Tai klaidinga ir diskredituojanti bendrovę informacija, neturinti jokio faktinio pagrindo. Visi mūsų sprendimai priimami remiantis verslo logika“, - BNS ketvirtadienį sakė „Achemos grupės“ atstovė spaudai Virginija Dunauskienė.

Daugiau kaip šimtas žmonių ketvirtadienio vidurdienį susirinko į protesto akciją prie Prezidento rūmų, kaltindami, kad Prezidentūra esą davė nurodymą atleisti dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiąjį redaktorių V.Vasiliauską.

Akcijos organizatorius Pilietinės visuomenės instituto vadovas Darius Kuolys BNS sakė, jog „atliktas išsamus žurnalistinis tyrimas rodo, kad nurodymai atleisti vyriausiąjį redaktorių ir keisti dienraščio “Lietuvos žinios„ kryptį ėjo iš šitų rūmų“.

Paklaustas apie minimą tyrimą, D.Kuolys BNS nurodė šiuo atveju turėjęs omeny „laikraščio “Aikštės žinios„ atliktą tyrimą“.

Anot D.Kuolio, tai „nepriklausomas laikraštis, leidžiamas S.Daukanto aikštėje“. „Nepriklausomos Lietuvos istorijoje tai precedentas, kai valdžios nurodymu atleidžiamas privataus dienraščio vyriausiasis redaktorius“, - sakė jis.

Daugiau kaip šimtas protesto akcijos dalyvių pusę valandos vaikščiojo eilute palei Prezidento rūmus, laikydami plakatus „Diktatūrai ne“, „Tiesos“, „Lietuva be teisingumo - Lietuva be ateities“.

Baigiant akciją S.Daukanto aikštėje D.Kuolys paragino „tylos minute pagerbti laisvę žodį“.Į protesto akciją atėjo Nepriklausomybės akto signataras Romualdas Ozolas, kompozitorius Osvaldas Balakauskas, politikos ir visuomenės veikėjas Alvydas Medalinskas, aktorė Rimantė Valiukaitė.

BNS paprašius komentaro dėl kaltinimų esą davus nurodymą atleisti V.Vasiliauską, prezidentės spaudos tarnyba atsakyme nurodė, kad „pagal įstatymus privačios žiniasklaidos priemonės vadovas yra susaistytas įsipareigojimų akcininkams ir ją valdančiai verslo grupei, o ne Prezidentūrai“.

„Lietuvos žinias“ valdo „Achemos grupė“. Birželio 7 dieną šaukiamas akcininkų susirinkimas, kuriame siūloma atšaukti „Lietuvos žinių“ generalinį direktorių ir dienraščio vyriausiąjį redaktorių V.Vasiliauską, ir rinkti naują vadovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Vasilaiauskas ne pats geriasusias redaktorius.Jo redaguojamas laikraštis pastaruoju metu labai suprastėjo

Kazys iš Suvalkijos

Kazys iš Suvalkijos portretas
Man patiko šis laikraštis, kurį laiką jį prenumeravau. Ir redaktorius Vasiliauskas - taip. Bet jis prieš porą metų susiriejo su LRT taryba ir jie išbraukė jį iš rytinės spaudos apžvalgos. O dabar šis dienraštis tapo Garliavos patvorinių ruporu. Todėl kedofilai ir susirinko su savo plakatais, palaikant Vasiliauską: kitas redaktorius vėl gali padaryti šį dienraštį neutraliu.

LZ skaitytojas

LZ skaitytojas portretas
Jeigu akcininkai atleis V.Vasiliauska mes nustosim skaityti Lietuvos zinias
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių