A.Čaplikas sako, kad dirbs toliau

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas žada dar bent kurį laiką dirbti savo poste. „Reikia dirbti, tęsti reformas“, - sakė jis ketvirtadienį po trumpo susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi.

Iš kabineto išėjo su puokšte

Šiame pokalbyje dalyvavo ir A.Čapliką delegavusių liberalcentristų lyderis Gintautas Babravičius. Jis patvirtino, kad premjeras ir partija kol kas neverčia sveikatos apsaugos ministro trauktis iš pareigų.

Išvakarėse atšventęs savo gimtadienį A.Čaplikas iš premjero darbo kabineto ketvirtadienį išėjo su gėlėm ir šypsodamasis. „Situacija neaiški, šiandien nieko tiksliai pasakyti neįmanoma. Politinės atsakomybės nevengiu, bet kada galiu parašyti pareiškimą, jeigu tapsiu našta partijai ir koalicijai. Bet dabar turiu dirbti“, - įsitikinęs A.Čaplikas, kuriam pastaruoju metu padidėjo spaudimas atsistatydinti, nes jo vadovaujamoje ministerijoje kilo korupcijos skandalas.

Ministras pakartojo, kad dar ir dabar nėra visiškai aiškios visos kilusio skandalo aplinkybės. Todėl jis, kaip ir premjeras, yra linkęs palaukti teisėsaugos pateikiamos papildomos informacijos ir veiksmų.

Teigė nieko nežinojęs apie A.Skiko veiksmus

Teisėsauga praėjusią savaitę sulaikė sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką, kaltinamą 20 tūkstančių litų kyšio paėmimu iš vienos viešosios įstaigos vadovo. A.Skikas, kaip ir ministras, yra liberalcentristų deleguotas politinio pasitikėjimo pareigūnas.

Paklaustas, ar ką nors žinojo apie A.Skiko veiksmus, A.Čaplikas atsakė neigiamai ir tik pakartojo apgailestaująs dėl kilusio skandalo.

Ministras sakė galįs dar „savaitę-kitą palaukti“, padirbti, tęsti pradėtas reformas – vaistų kainų reguliavimą, sveikatos apsaugos įstaigų pertvarkymą, sistemai skiriamų lėšų panaudojimo efektyvinimą.

A.Čaplikas leido suprasti, kad jeigu kilęs skandalas trukdys tęsti radikalias reformas sveikatos apsaugos srityje, tuomet gali tekti pagalvoti apie pasitraukimą iš pareigų.

Tolimesnį darbą siejo su reformomis

Tą patį sakė ir G.Babravičius.

„Galimybė tęsti reformas yra pagrindinis klausimas. Jeigu matysime, kad kilęs ažiotažas ir visa ta istorija trukdo tęsti esmines reformas, kurios yra būtinos sveikatos apsaugos sistemoje, tuomet reikės kelti ir ministro politinės atsakomybės klausimą“, - teigė liberalcentristų vadovas.

Jis paneigė, kad kada nors su A.Skiku ar kokiais kitais partijos deleguotais pareigūnais galėjo aptarinėti, kaip nelegaliomis priemonėmis papildyti liberalcentristų kasą. „Niekada nesame kalbėję apie jokius įstatymų pažeidimus. Mūsų partija jau kurį laiką yra lyg padidinamuoju stiklu, nes per pastaruosius kelerius metus buvo visokių istorijų, susijusių su partijos finansavimu. Todėl būtų labai neprotinga neatsargiai ir nepreciziškai laikytis su finansavimu susijusių taisyklių“, - tvirtino G.Babravičius.

Laukia papildomų žinių iš teisėsaugos

Pasak partijos lyderio, premjero pozicija iš esmės atitinka liberalcentristų požiūrį – kol yra žinomas tik vienas A.Skiko sulaikymo faktas ir net nėra aišku, kokios korupcijos skandalo aplinkybės, tol „nėra solidu kalbėti apie ministro politinę atsakomybę“.

Bet G.Babravičius pripažino, kad ministras A.Čaplikas trauksis, jeigu iš teisėsaugos paaiškėtų kokie nors faktai, kurie leistų kalbėti apie jo politinę atsakomybę.

A.Kubilius irgi pareiškė laukiąs papildomos, patikimesnės informacijos iš teisėsaugos, tik tuomet spręsiąs, ar reikia kelti klausimą dėl sveikatos apsaugos ministro atsistatydinimo.


Šiame straipsnyje: čaplikasSAMSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių