A.Čaplikas priverstas atostogauti Lietuvoje

Dėl Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) kilusio korupcijos skandalo ministras Algis Čaplikas neišvyko seniai planuotų slidinėjimo atostogų į šiaurės Italiją.

Bet pačios atostogos nėra atšauktos, ministerijos vadovas kol kas poilsiauja Lietuvoje, nors ir neatmeta galimybės bent kelioms dienoms išvykti į užsienį.

Praėjusią savaitę A.Čaplikas portalui užsiminė ketinąs šeštadienį išvykti savaitės atostogų į šiaurinės Italijos kalnus, kur planavo pailsėti slidinėdamas.

Tačiau šiuos planus sujaukė ketvirtadienį kilęs didžiulis korupcijos skandalas SAM. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai darbo vietoje ministerijoje sulaikė sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką, kaltinamą iš vieno viešosios įstaigos vadovo reikalavus ir gavus 20 tūkstančių litų kyšį. Teismo sprendimu A.Skikas sulaikytas 14 dienų.

Dar penktadienį popiet A.Čaplikas tvirtino nepaisant kilusio skandalo neatšaukiąs savo poilsio užsienyje, bet jau tos pačios dienos vakarą pakeitė savo nuomonę. Todėl visą savaitgalį jis liko Lietuvoje.

„Kaip tai atrodys – toks skandalas, o aš jau kitą dieną lyg niekur nieko išvykstu“, - pirmadienį portalui sakė ministras.

Jis neneigė, kad tokiam apsisprendimui įtakos turėjo Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Gintauto Babravičiaus pozicija. Partijos vadovas paprašė, kad liberalcentristų vicepirmininkas A.Čaplikas bent dar kelias dienas liktų Lietuvoje.

Kita vertus, SAM vadovas neatmeta, kad netrukus vis dėlto išvyks bent kelioms dienoms pailsėti į užsienį. „Mano atostogos neatšauktos, dar sausio pradžioje pasirašytu premjero potvarkiu jos yra suteiktos nuo sausio 25 iki 29 dienos, taigi, visą šią savaitę formaliai poilsiauju. Tik kol kas esu Lietuvoje, nors nežinau, gal ir nuskrisiu dar kur nors“, - aiškino A.Čaplikas.

Viceministras A.Skikas taip pat yra liberalcentristas. Kol kas jo narystė partijoje yra suspenduota.

A.Čaplikas patvirtino, kad šiomis dienomis teko lankytis STT ir atsakyti į kai kuriuos korupcinę bylą tiriančių pareigūnų klausimus. Tačiau ministras nedetalizavo, nei apie ką buvo klausinėjamas, nei kokios bylos detalės. „Tai tyrėjų prerogatyva komentuoti tokius dalykus“, - pabrėžė jis.

Neoficialiomis žiniomis, viceministras galėjo reikalauti kyšio iš SAM pavaldžių įstaigų, susijusių su krauju ir donoryste. A.Skikas ministerijoje buvo atsakingas už šių įstaigų priežiūrą.

Neatmetama, kad ši korupcijos byla gali būti susijusi ir su valdančiaisiais liberalcentristais. Bet A.Čaplikas nepatvirtina šios versijos.


Šiame straipsnyje: čaplikasSAMSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių