A.Čaplikas: premjeras meluoja ir griauna koaliciją

Valdančiajai koalicijai priklausančios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas, Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas teigia, kad premjeras Andrius Kubilius meluoja, teigdamas turįs liberalcentristų pažadą, jog jų deleguotas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atsistatydins.

„Mes tikrai ieškome kompromiso, bet akivaizdu, kad premjeras A.Kubilius meluoja“, - ketvirtadienį BNS sakė A.Čaplikas.

Jo teigimu, tokiu elgesiu Vyriausybės vadovas pats griauna koaliciją.

„Konservatorių ir premjero veikimas yra koalicijos ir Vyriausybės griovimas (...) Jeigu premjeras nori sugriauti koaliciją ir išeiti iš premjerų, tegu eina, mes netrukdysime“, - pareiškė A.Čaplikas.
Anot jo, jo bei A.Kubiliaus susitikime dalyvavo ir Liberalų sąjūdžio lyderis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

„Ir pats premjeras, ir E.Masiulis žino, kad tokio susitarimo nebuvo“, - pabrėžė LiCS pirmininkas.
Trečiadienį per Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumą A.Kubilius informavo sutaręs su liberalcentristais, kad R.Palaitis artimiausiomis dienomis pasitrauks iš ministro pareigų.
Tai premjeras viešai patvirtino ir ketvirtadienį. „Aš galiu pasakyti, kad su partijos vadovu esame tai sutarę“, - Žinių radijui sakė premjeras. Perklaustas, ar sutarta būtent dėl R.Palaičio pasitraukimo, A.Kubilius sakė: „Taip, tai yra viena iš labai aiškių sąlygų“.

E.Masiulis trečiadienį vykusio koalicijos partnerių vadovų susitikimo BNS sakė nekomentuosiąs.
TS-LKD prezidiumo iškeltas derybų sąlygas koalicijos partneriams A.Čaplikas pavadino ultimatyviomis. Anot jo, konservatorių keliami reikalavimai - neįvykdomi.

Trečiadienio vakarą TS-LKD prezidiumas trečiadienį sudarė derybų grupę su koalicijos partneriais ir parengė derybų sąlygas. Premjeras A.Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma įpareigoti su koalicijos partneriais derėtis dėl vidaus reikalų ministro atstatydinimo.

Taip pat turi būti sustabdytas konkursas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo postą, pati tarnyba turi būti pertvarkyta taip, kad „darbas institucijoje būtų efektyvus ir skaidrus ir būtų atvertas kelias grįžti nepagrįstai atleistiems pareigūnams“. Be to, prašoma garantijų, kad svarbiausi energetikos ir kiti projektai būtų priimti šioje Seimo sesijoje.


Šiame straipsnyje: Algis ČaplikasAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikasas2

Pikasas2 portretas
R.Valatka šia prasme nustebino kur kas mažiau, tačiau ir jis nebebuvo toks aršus, kaip N.Pumprickaitės laidoje su nemažu tuntu dalyvių. Tuo tarpu laidos dalyvis "Veido" redaktorius Šindeikis , mano nuomone, taip pat keletą racionalių minčių išsakė. Telefonu kalbėjusios R.Juknevičienės laidos vedėjai nepavyko išbalansuoti kad ir kaip stengėsi. ("Šefui" tai nepatiks... ) Na, o R.Palaičio krūtinės pūtimas gerokai pralinksmino net ir A.Račą. Manau, kad ir nemažai žiūrovų. Atėjo toks laikas, kai jau net nebeverta pykti ant ministro R.Palaičio. Nesunkiai galima susivokti, kad šis pėstininkasužprogramuotas taisyklių gali eiti tik tiesiai į priekį, tačiau aštunta šachmatų lentos eilutės jam nepasiekti ir reikšminga figūra nelemta tapti. Gali jis apie tai net nebesvajoti... Tęsiantis skandalui senka LiCS ir kitų skandalo "vadybininkų" palaikančių jėgos, baigia susitraukti jų politinės veiklos laukas. Atsitraukia net ir tie polittologai ir žurnalistai, kurie anksčiau prezidentę dergę, neseniai ją garbinti puolė. Net ir tie pritilo... Po tokių nykių pasimaivymų turime dar vienus politinius "lūzerius" - LiCS. O kas dėl to kaltas, p.A.Čaplikai? Gal vėl premjeras ar dar kas? Beveik aišku, kad niekas viščiukų vasarą neskaičiuos, o juos iki rudens intensyviai lesins. Kiek varnos jų pas liberalcentristus jau dabar išnešiojo, rudenį dar labiau paryškės. Pamiršo pirmininkas pasakėčią apie lapę ir varną. Nesugebėjo "lapinas" sūrį iš jos išvilioti. Karktelėjo ji kartą kitą, tačiau tie karktelėjimai buvo tokie nevykę, kad tik viščiukus pabaidė, o ir sūrio, pasirodo, nebūta. . Paūgės viščiukai iki gaidžių per vasarėlę ir į tokio "lapino" pusę tikriausiai dar labiau net žiūrėti nenorės. Ir liks tik tas suskilęs lovys...

Joncė

Joncė portretas
Negi ,sugriuvus koalicijai Čaplikas bus priimtas į naują koaliciją. Nei viena partija nenorės reikalo turėti su politine prostitue. O čia viskas aišku per Palaitį eina milžiniški sriautai skirti IIT kur galima daryti gerus pinigus į partijos įždą. Matyt gyventojai per rin kimus neberinks tokių idiotų kuiems šilta kėdė svarbiau už šalies interesus.

111

111 portretas
Tai kas meluoja Kubilius ar Čaplikas? Čaplikai perskaityk straipsnį "Lietuvos žiniose" apie Palaitį ir sužinosi visą tiesą apie Palaitį.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių