A.Čaplikas gali atsistatydinti nelaukdamas STT tyrimo pabaigos

Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrėjai apklausė sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką ir jį delegavusios partijos pirmininką Gintautą Babravičių.

A.Čaplikas gali atsistatydinti nelaukdamas tyrimo pabaigos – jis žada pasikalbėti su premjeru ir tuomet priims galutinį sprendimą, pranešė LNK „Žinios“.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Gintautas Babravičius Specialiųjų tyrimų tarnyboje apklaustas per pusvalandį.

Tyrėjai partijos pirmininko klausinėjo ką jis žino apie kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką, kuris po suėmimo sustabdė narystę Liberalų ir centro sąjungoje. G. Babravičius aiškino, kad partija su kyšiu neturi nieko bendra ir nešvariais pinigais nefinansuojama.

„Mūsų partijai keletą metų dėmesys didesnis nei vidutiniškas ir tai reiškia, kad jau esame išmokę absoliučiai preciziškai tvarkytis ir buhalterinius popierius ir rinkti paramą“, - LNK „Žinioms“ sakė G.Babravičius.

Priešpiet apklaustas ir sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. Jis atšaukia atostogas ir rytoj grįžta į darbą.

„Grįžk, sakė, į darbą ir dirbk. Gi nieko negaliu komentuoti kas ten buvo. Ką aš žinau, ką aš galiu sakyti, ko negaliu sakyti“, - sakė A.Čaplikas.

A.Čaplikas sako, kad dėl atsistatydinimo apsispręs po pokalbio su premjeru Andriumi Kubiliumi. Premjeras iš Moldovos grįš trečiadienį vakare.

„Jokių problemų nėra, aš nuo pat pradžių sakiau. Jeigu kyla politinės atsakomybės klausimas, be abejo, aš nuo jos nebėgsiu,“ – teigia ministras.

Prezidentė pirmadienį pareiškė, kad sveikatos apsaugos ministrui ir Permainų koalicijai bus didelė problema, jeigu paaiškės, kad ir daugiau ministro aplinkos, o ypač jo partijos narių įtariami korupcija.

„Ministras yra patyręs politikas ir jis puikiai supranta politinės veiklos dėsnius ir tam tikra kampanija, kuri vyksta ir kuri susijusi su jo vardu ir kuri yra susijusi su Liberalų ir centro sąjungos vardu, sakykime, gali sukurti aplinkybes, kad nelaukiant tyrimo pabaigos gali būti priimti sprendimai“, - spėjo G.Babravičius.


Šiame straipsnyje: čaplikasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių