A.Čaplikas: formuojasi antiprezidentinė koalicija

Vertindamas Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybių Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Algis Čaplikas pareiškė matąs, kad formuojasi antiprezidentinė koalicija.

„Formuojasi tokia keistoka antiprezidentinė koalicija. Tą irgi reikia pastebėti. Ko gero, ne mes esame čia pagrindinys taikinys, matyt, tiksų yra kitų“, - penktadienį komentuodamas Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas sakė A.Čaplikas.

Už šias išvadas balsavo keli Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamai partijai TAIP priklausantis Žilvinas Šilgalis, „darbietis“ Saulius Bucevičius ir nepartinis Ligitas Kernagis.

„Išvados yra politinės, tą pasakė ir komisijos nariai. Seime politinės, ne teisinės išvados negali sukurti teisinių pasekmių. Pasekmių jokių neturi. Politines išvadas Seime daro koalicijos. Ar man suprasti, kad čia yra nauja koalicija? Zuoko ir Kubiliaus?“ - retoriškai klausė A.Čaplikas.

Jis teigė, kad liberalcentristai kvies partines institucijas ir nagrinės komisijos išvadas. Į komisijos siūlymą LiCS deleguotą atleisti vidaus reikalų reikalų ministrą Raimundą Palaitį, A.Čaplikas nereagavo. Jis tik pakartojo raginimą premjerui Andriui Kubiliui kuo greičiau sukviesti koalicijos politinę tarybą.

„Manome, kad sumaišties valstybėje ir taip daug. Šiandien išreikštas nepasitikėjimas pagrindinėmis šalies institucijomis - Valstybės saugumo departamentu, Generaline prokuratūra, Prezidentūra, patarėjais. Karas paskelbtas visiems, visiems, visiems“, - teigė liberalcentristų lyderis.

Jis atkreipė dėmesį, kad R.Palaičio atleidimo reikalauja jo varžovai rinkimuose.

„Ponia Stancilienė, ponas Žeimys, ponas Puteikis, ponia Bilotaitė yra Raimundo Palaičio nuolatiniai konkurentai Klaipėdoje, apygardoje. Čia yra nuolatinės įtampos židinys“, - sakė politikas.
Seimo Antikorupcijos komisija penktadienį paskelbė savo tyrimo išvadas, kuriose siūlo į darbą grąžinti atleistus FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, atstatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį ir ragina iš tarnybos atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį. Prezidentei Daliai Grybauskaitei priekaištaujama, kad ji ir jos atstovai duoda konkrečius nurodymus jai tiesiogiai nepavaldžioms institucijoms.

Abu FNTT vadovus iš pareigų atleido vidaus reikalų ministras R.Palaitis, gavęs VSD apibendrintą informaciją apie jų tyrimų poligrafu rezultatus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad ministras pasielgė pagal įstatymus, premjeras Andrius Kubilius yra pareiškęs, kad FNTT vadovai atleisti skubotai, neturint tam pakankamo pagrindo.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
Akivaizdu, kad viskas nukreipiama prieš Prezidentę. Ypač atvirai tai parodė vakar Jakilaitis pokalbyje su Palaičiu. O tas, nors ir žulikas, bet sumanus.

Taktika

Taktika portretas
Kai prie sienos prispyrė Čapliko partiiją, pasirinkta šaukti, kad prispirta Prezidentė. Itin primityvi taktika.

Ema

Ema portretas
Ponas Čaplikai, čia ne prieš prezidentę. Prezidentė buvo suklaidinta, negi jūs to nesuprantat.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių