A.Brazausko kritika A.Kubiliui - kaip komplimentas

Premjeras Andrius Kubilius teigia jo pirmtako socialdemokrato Algirdo Brazausko kritiką vertinantis kaip pagyrimą ir pabrėžia, kad pastangos nuversti jo vadovaujamą Vyriausybę nepakeis jos pozicijos.

„Kartais kritika mano atžvilgiu kai ją išsako Algirdas Brazauskas man yra pagyrimas. Matau jo visiškai kitokias nuostatas, kitokią ideologiją. Gali A.Brazauskas piktintis, burti sambūrius, kurie siektų nuversti šią Vyriausybę, bet tai nepakeis mūsų pozicijos", - ketvirtadienį „Žinių radijui" sakė A.Kubilius.

Jis taip pat pabrėžė, jog skiriasi dabartinės ir buvusios valdžios požiūris ne tik į finansų politiką, bet ir į energetiką. Pasak A.Kubiliaus, buvusiam premjerui nelabai patinka, kad yra bandoma iš įvairių įtakų išlaisvinti energetiką.

„Mūsų finansų politikai pritaria Europos Komisija ir Tarptautinis valiutos fondas, nepritaria A.Brazauskas, tai čia galbūt yra jo problema. Jis atvirai sako, kad energetikos reikaluose reikia daug nemąstyti, greitai bėgti, tartis su Rusija, pirkti iš jos elektros energiją ir tuo visa strategija baigiasi. Mes tam nepritarėme ir nepritarsime", -aiškino konservatorių lyderis.

Kalbėdamas apie siūlymus įvesti 4 dienų darbo savaitę, jis sakė, kad tokį principą taikant valstybės tarnyboje reikštų, jog per metus valstybės tarnautojai turėtų išeiti nemokamų atostogų maždaug 2 mėnesius. Tokia krizės įveikimo našta, užkraunama valstybės tarnybai, pasak premjero, būtų neproporcingai didelė.

„Man taip pat nepatinka pats požiūris ir pati filosofija. Mano įsitikinimu, krizę mes įveiktume ne mažiau, o daugiau dirbdami. Principas, kad per krizę reikia daugiau dirbti galbūt sunaudojant mažiau lėšų, man yra žymiai aiškesnis", - teigė A.Kubilius.

Lietuvos žmonės, pasak jo, perspektyvą turi matyti konkurencinių pranašumų vystyme.

„Pasirengimas konkurencijai reikalauja kitokio, optimistinio požiūrio į darbą ir patį save, o ne tik verkšlenimo. Totalinės kritikos ir savikritikos, man atrodo, kartais yra tikrai per daug", - konstatavo Vyriausybės vadovas.


Šiame straipsnyje: kubiliusBrazauskaskritika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių