Abiturientai laiko privalomą lietuvių kalbos egzaminą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį vyks visiems Lietuvos abiturientams privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą laikyti registravosi 18 tūkst. 759 kandidatai.

Mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą registravosi laikyti 12 tūkst. 643 kandidatai.

Egzaminas bus vykdomas 179 Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.

Tiek valstybiniame, tiek mokykliniame brandos egzamine kandidatai turės atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį. Brandos egzaminui bus pateiktos dvi samprotavimo rašinio ir dvi literatūrinio rašinio temos. Bus galima rinktis vieną iš keturių temų.

Valstybinio brandos egzamino vertinimas prasidės birželio 12 dieną. Kandidatų darbus dvi savaites vertins beveik keturi šimtai vertintojų. Šio egzamino rezultatai bus paskelbti liepos 3 dieną.

Mokyklinio brandos egzamino kandidatų darbai turi būti įvertinti per devynias darbo dienas, t. y. rezultatai bus skelbiami birželio 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvusi pedagoge

buvusi pedagoge portretas
pedagogai turekit sazine.argi taip galima tuos abiturientus spausti.tuojau lietuvoje neliks jaunu zmoniu.studijuos uzsieniuose

Inga,abiturientes mama

Inga,abiturientes mama portretas
Toks ispudis kad Svietimo skyriuje dirba neturintys vaiku arba ju nekenciantys zmones.Temu formuluotes klaikios,pati esu humanitare,rasau knyga,bet daugumos temu neparasyciau.Vien tai,kad vaikai egzamina negali laikyti savoj mokykloj,bet yra istremiami neaisku kur yra nenormalu ir tik padidina stresa. Model temos sukuriamos tokios sudetingos kad ne vienas iseina is proto? Zmogaus rastinguma atskleistu ir paprastas rasinys.Tik jus visi ten siltai sedintys ponai kalti del to kad kiekvienais metais neatlaike itampos is gyvenimo pasitraukia jauni žmones.Ir kad daug kas po egzamino nepaims knygos i rankas...

Karolis

Karolis portretas
iš vis nereikėtų vaikų nervuoti juk mokėsi 12 metų tai išveskit ir bus aišku dabar per stresą laiko egzaminą rezultatai nėra teisingi, bet kokį darbą dirbk stresuodamas nieko gero nebus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių