Abejoja „TV baudėjo" tinkamumu užimti pareigas

Seimo Sveikatos reikalų komiteto nariai Antanas Matulas ir Vida Marija Čigriejienė šiandien kreipėsi į Vyriausybę dėl Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (toliau - VVTAT) direktoriaus Felikso Petrausko tinkamumo užimamoms pareigoms.

Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino visus Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nutarimus, kuriais TV3 ir LTV televizijos buvo nubaustos už Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatų pažeidimus, padarytus šių metų pirmą ketvirtį transliuojant Eurolygos rungtynes, kuomet sporto salėse ir ant krepšinio žaidėjų marškinėlių buvo matomi alaus gamintojų prekių ženklai.

Kreipimesi komiteto nariai pažymi, kad F. Petrauskas darė netiesioginį spaudimą Seimo nariams, kad būtų priimtos alkoholio reklamą liberalizuojančios pataisos. Be to, komiteto narius papiktino faktas, kad F. Petrauskas, būdamas rinkos priežiūros institucijos, atsakingos už alkoholio reklamos kontrolę visuomenės informavimo priemonėse, vadovu, dalyvavo prižiūrimų rinkos subjektų veikloje bei buvo jų valdymo organų nariu.

Pasak A. Matulo, Vyriausybė turėtų atsižvelgti į tai, kad visi F. Petrausko nutarimai buvo panaikinti aukštesnių teisėsaugos institucijų. „Jei Vyriausybė bus principinga, ji turėtų atsižvelgti į tai, kad visi sprendimai 100 proc. buvo panaikinti. Ką tai galėtų reikšti? Kad tai blogas darbo rezultatas, - portalui sakė A. Matulas. -  Be to, kaip gali žmogus būti atsakingas už alkoholio reklamos ribojimą, jei yra pats susijęs su svaigalų gamintojais? Vien tai, kad jis yra dirbęs „Stumbro" spirito gamykloje, buvo Aludarių asociacijos garbės kodekso narys, verčia galvoti, kad toks žmogus negali būti nešališkas".

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių