A.Baukutei antrąkart užtrenktos durys į Seimą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antrą kartą parlamentarei Astai Baukutei užkirto kelią dalyvauti Seimo rinkimuose.

Pirmadienį VRK atmetė Kristinos Brazauskienės vadovaujamos Demokratinės darbo ir vienybės partijos prašymą A.Baukutę įrašyti vietoj pareiškinius dokumentus atšaukusios Ramunės Kičiatovienės Baltijos vienmandatėje apygardoje.

„Dokumentai yra pristatyti (...) Žmogus atsisako (kandidatuoti - BNS) Baltijos apygardoje, aš taip pat pateikiau į tą pačią apygardą, įstatymo pažeidimo nėra“, - pirmadienį teigė Seimo narė.

Tačiau VRK tarp pateiktų dokumentų pasigedo pačios politikės sutikimo, kad ji būtų šios partijos keliama kandidate. Be to, jis turėjo būti parašytas iki rugsėjo 10 dienos, kai baigėsi pareiškinių dokumentų pateikimas.

„Partija parašė visiškai netinkamus dokumentus“, - teigė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Tuo metu A.Baukutė VRK buvo pateikusi savo prašymą priimti ją į Demokratinės darbo ir vienybės partijos nares.

Įstatymas numato, kad partija naujus pareiškinius dokumentus keičiant kandidatų sąrašo eilę arba keliant naujus kandidatus vienmandatėse rinkimų apygardose gali iki pareiškinių dokumentų įteikimo laiko pabaigos, t.y. jau praėjusio pirmadienio.

A.Baukutė pirmadienį žurnalistams sakė skųsianti šį Rinkimų komisijos sprendimą. Be to, ji teigė liksianti K.Brazauskienės vadovaujamos partijos nare, net jeigu ir nedalyvaus rinkimuose.

„Kaip likau partine, taip ir liksiu“, - sakė ji.

VRK ketvirtadienį nusprendė neregistruoti A.Baukutės kandidate į Seimo nares Baltijos vienmandatėje apygardoje. Be to, VRK nutarė kreiptis į teisėsaugą ir perduoti jai informaciją apie aptiktus pažeidimus renkant rinkėjų parašus.

Rinkimų komisija konstatavo, kad savarankiškai išsikelti siekusi politikė nesurinko privalomų 1 tūkst. tos apygardos rinkėjų parašų. A.Baukutei pritrūko 17 rinkėjų parašų, kad galėtų kandidatuoti į parlamentą.

Pirmadienį politikė pranešė praėjusios savaitės VRK sprendimą apskundusi Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

2008 metais A.Baukutė į Seimą išrinkta pagal jau nebeegzistuojančios Tautos prisikėlimo partijos sąrašą.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
vargšė ir velniui sielą parduotų, kad tik prie lovio pakliūtų

ir teisingai

ir teisingai portretas
mars namo auginti ir priziureti vaiku,o tai jau visai pamirso,kad juos turi,kai i lovi ilipo

palinkejimas

palinkejimas portretas
Man labiau p. Baukute patiko kaip aktore...nei seimune Siek tiek gero nuveike ir seime-pasiule isteigti gyvybes langeli... Sekmes p.Asta teatre ir TV!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių