A.Baukutė nekandidatuos į Seimą, VRK skųs ją teisėsaugai

VRK išbrokavo beveik 400 Seimo narės Astos Baukutės surinktų rinkėjų parašų, politikei trūksta 17 rinkėjų parašų, kad galėtų kandidatuoti į parlamentą. Be to, VRK nutarė kreiptis į teisėsaugą ir perduoti jai informaciją apie galimą dokumentų klastojimą. Už tai balsavo aštuoni komisijos nariai.

„Šiai dienai neužtenka parašų, kad A.Baukutė būtų įregistruota kandidate“, - ketvirtadienį per Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdį pranešė komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Gumuliauskienė.

Už tokį VRK sprendimą balsavo devyni komisijos nariai, prieš ir susilaikiusiųjų nebuvo.

Rinkimų komisija konstatavo, kad politikė neatitinka Seimo rinkimų įstatymo reikalavimo - ji nesurinko privalomų 1 tūkst. tos apygardos rinkėjų parašų.

A.Baukutei pritrūko 17 rinkėjų parašų, kad galėtų kandidatuoti į parlamentą.

L.Gumuliauskienės teigimu, parlamentarė iš viso pateikė 59 parašų lapus, 1374 eilutės buvo išpildytos. Pagal rašysenos ekspertės išvadą, 376 eilutės užpildytos ne pagal reikalavimus. Dažniausiai pildyta vieno asmens ranka, o įstatymas reikalauja, kad kiekvienas rinkėjas visus duomenimis užpildytų pats.

„Tinkamai užpildytos 983 eilutės“, - pranešė L.Gumuliauskienė.

Tam, kad save keliantis politikas būtų registruotas kandidatu į Seimo narius, jis privalo surinkti ne mažiau kaip 1 tūkst. tos rinkimų apygardos rinkėjų parašų. Parašų rinkimo lapuose rinkėjas privalo duomenis įrašyti savo ranka ir pasirašyti.

VRK taip pat nustatė, kad trys asmenys, kurių duomenys nurodyti A.Baukutės parašų rinkimo lapuose, pagal gyventojų registrą išvis neegzistuoja. Dar 12 žmonių, parėmusių politikės kandidatūrą, gyvena ne toje apygardoje, kurioje nori balotiruotis A.Baukutė.
Rašysenos ekspertė Jūratė Kurgonienė pabrėžė, kad ji netikrino parašų autentiškumo, nes neturėjo tų asmenų parašų pavyzdžių.

Posėdyje dalyvavusi A.Baukutė tvirtino rinkėjų parašus rinkusi su trimis padėjėjais ir tai dariusi sąžiningai, žinodama įstatymo reikalavimus.

„Už nieką nei ji (padėjėja - BNS), nei aš nepasirašinėjome“, - sakė parlamentarė.

A.Baukutė Seimo rinkimuose nori dalyvauti kaip savarankiška kandidatė. Ji pageidauja balotiruotis Baltijos rinkimų apygardoje.

Apygardos komisija buvo tinkamais pripažinusi 1014 parašų, tačiau VRK atliko savo tyrimą, nes gavo skundą dėl galimų pažeidimų renkant parašus.

2008 metais A.Baukutė į Seimą išrinkta pagal jau nebeegzistuojančios Tautos prisikėlimo partijos sąrašą.


Šiame straipsnyje: Asta BaukutėSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Aciu Dievui atsikrate melages. Kaip tik sazine neskauda jai,meluoja per akys. Senai jau reikejo jos atsikratyti.

klp.

klp. portretas
Jai uz dokumentu klastojima reiketu baudziamoji byla iskelti! Aferiuga!

Tikrai

Tikrai portretas
ne vieta Astai ten. Geriausia ką ji moka - juokinti žmones. Tai tuo ir tegu užsiima.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių