A.Ažubalis teigia, kad NATO ir Rusija pritaria jo sumanymui

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teigia, kad NATO ir Rusijos diplomatų susitikime jo iškelta idėja bendromis pastangomis modernizuoti senos amunicijos naikinimą Karaliaučiaus srityje sulaukė pritarimo.

„Aš iškėliau klausimą apie tai, kad NATO mokslinė įsigijumų agentūra turėtų padėti naujam projektui, kurį šiandien ir pasiūliau, tai yra pradėti bendrą Rusijos ir NATO projektą Karaliaučiaus srity modernizuojant ir sutvarkant senos amunicijos, kurios ten yra pilna, sprogdinimus taip, kad jie nekeltų grėsmės psichinei ir fizinei sveikatai tiek Lietuvos piliečių, tiek Rusijos piliečių, kurie gyvena palei Rusijos ir Lietuvos sieną“, - po ketvirtadienį Briuselyje vykusio NATO ir Rusijos tarybos užsienio reikalų ministrų susitikimo BNS sakė A.Ažubalis.

„Bent jau iš partnerių pusės buvo tam pritarimas ir Rusija neprieštaravo“, - pridūrė jis.

Ministro teigimu, kolegoms jis priminė sėkmingą Lietuvos ir Rusijos mokslininkų bendradarbiavimą sprendžiant Baltijos jūros užterštumo problemas.

„Pasirėmiau, kad jau turime pakankamai pozityvų panašaus pobūdžio bendradarbiavimą - kaip žinote, Rusijos ir Lietuvos mokslininkai būtent vienos ir NATO programų rėmuose dirba ties tuo, kaip reikia užkirti kelią Baltijos jūros teršimui naftos produktais ir kaip likviduoti tas pasekmes“, - teigė A.Ažubalis.

Jo teigimu, toliau galimybes „civilizuotai ir saugiai“ naikinti pasenusius sprogmenis Karaliaučiuje nagrinės diplomatai ir specialistai.

Pastaraisiais mėnesiais kelis kartus buvo pranešama, kad ties siena su Karaliaučiaus sritimi gyvenantys žmonės skundžiasi dėl Rusijos pusėje nuolat vykdomų sprogdinimų. Teigiama, kad taip rusų kariškiai netoli sienos esančiame poligone naikina pasenusią amuniciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
azubaliau... durns esi a kaip? Taigi patys rusams neleidot per Lietuvos teritorija tu sprogmenu isgabenti i Rusija..... tai kokio pimpalo dabar dar ka siulyti....

Priesaika ir pasiryžimas

Priesaika ir pasiryžimas portretas
Vis dėlto ministras turi būti karys ir suprasti, kas yra kariuomenė. Mes turimne ginti savo pasiekimus ir protėvių krauju aplaistytą žemę. Mes esame savo Tėvynės šeimininkai. Kam reikia taip parsiduoti? Kas laukia anapus sienos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių