A.Ažubalis su J.McCainu aptarė NATO vadovų susitikimą Čikagoje

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikime su JAV senatoriumi, buvusiu kandidatu į prezidentus Johnu McCainu Vilniuje ketvirtadienį aptarė pasirengimą NATO šalių vadovų susitikimui Čikagoje ir demokratijos vertybių sklaidą Rytų Europoje.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie NATO oro policiją Baltijos šalyse, aptarti Tarptautinių saugumo paramos pajėgų misijai Afganistane skirtų krovinių tranzito per Lietuvą klausimai, santykiai su Rusija, demokratijos sklaida Baltarusijoje, Ukrainoje, Moldovoje ir Gruzijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

A.Ažubalis padėkojo J.McCainui už asmeninę daugiametę paramą Lietuvos siekiams. Pasak ministro, senatorius yra brangus ir ištikimas Lietuvos draugas, nuosekliai rėmęs šalies valstybingumo įtvirtinimo, transatlantinės integracijos siekius.

„Dabar panaudodami turimą patirtį kartu su tarptautine bendruomene turime ieškoti būdų, ką galime daugiau nuveikti remdami demokratiją Baltarusijoje ir Rusijoje bei eurointegracinius Ukrainos, Moldovos ir Gruzijos siekius“, - sakė A.Ažubalis.

J.McCainas į Vilnių atvyko dalyvauti Parlamentinio demokratijos forumo rengiamoje konferencijoje Seime. Joje kalbama apie Rytų Europos valstybių demokratizacijos perspektyvas, nagrinėjami Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos atvejai, analizuojamos pagrindinės šių šalių demokratijos plėtrai kylančios problemos bei galimybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių