Iš 37 kandidatų į Seimą – du teisti nepriklausomoje Lietuvoje

Iš 37 kandidatų Seimo rinkimuose trijose apygardose buvę teisti nepriklausomoje Lietuvoje nurodė du iš jų, tuo tarpu pripažintų bendradarbiavusių su sovietų saugumu - nėra.

Buvę teistais po nepriklausomybės atgavimo savo anketose nurodė Ukmergės apygardoje savarankiškai išsikėlęs Lietuvos santarvės fondo direktorius Julius Kazėnas bei Zarasų-Visagino apygardoje Lietuvos liaudies partijos keliamas Visagino savivaldybės tarybos narys Rimantas Kumpis.

Įstatymas reikalauja, kad kandidatas į Seimą savo anketoje nurodytų, jei po 1990 metų kovo 11-osios buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, arba įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu bet kada pripažintas kaltu padaręs sunkų ar labai sunkų nusikaltimą. Taip pat reikalaujama nurodyti, ar kandidatas nėra sąmoningai bendradarbiavęs su kitų valstybių specialiosiomis tarnybomis ne pagal Lietuvos užduotis.

Apie teistumą bei bendradarbiavimą su kitų šalių specialiosiomis tarnybomis skelbiama oficialiuose kandidatų rinkiminiuose plakatuose. Jei kandidatai nuslepia šiuos faktus, Vyriausioji rinkimų komisija patikrinusi kandidatų pateiktus duomenis juos šalina iš rinkimų.

J. Kazėnas savo anketoje nurodė 2006 metais Panevėžio apygardos teismo nuteistas dėl apgaulingo buhalterijos tvarkymo bei turto pasisavinimo. R. Kumpis nurodo 1997 metais Visagino miesto apylinkės teismo nubaustas bauda dėl netinkamai skirto tarnybinio buto.

Taip pat apie teistumą anketoje nurodė ir Ukmergės apygardoje Emigrantų partijos keliamas Juozas Murauskas, tačiau jis dėl kyšio provokavimo buvo nuteistas dar iki 1990-ųjų ir nusikaltimas netraktuojamas kaip sunkus, todėl šio fakto skelbti neprivalėjo.

Seimo rinkimai kovo 3 dieną Biržų-Kupiškio bei Zarasų-Visagino apygardose rengiami dėl pažeidimų čia panaikinus spalio rinkimų rezultatus, Ukmergės apygardoje - mirus parlamentarui Juliui Veselkai.


Šiame straipsnyje: rinkimaiSeimasteistumasVRK

NAUJAUSI KOMENTARAI

fu

fu portretas
vis tie patys aferistai, vagys, korumpuotieji ir kysininkai lenda i seima.

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

Alfonsas

Alfonsas portretas
Kuo toliau tuo įdomiau, bet nugalės bent du "tvarkiečiai".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių