3 tūkst. piliečių pasitikrino, ar priklauso partijoms

Prieš dvi savaites Teisingumo ministerijai paskelbus, kad asmenys gali specialioje elektroninėje sistemoje pasitikrinti, ar priklauso politinei partijai, šia galimybe jau pasinaudojo per 3 tūkst. asmenų, trečiadienį pranešė ministerija.

Ministerija informuoja sulaukusi ir keliolikos piliečių pranešimų apie pastebėtus neatitikimus ir klausimų, kur kreiptis, jeigu ši elektroninė sistema rodo netikslius duomenis.

„Vieni jų prisijungę prie šios sistemos sužinojo, kad jokiai politinei partijai nepriklauso, nors realiai yra politinės partijos nariai, kiti priešingai - nepriklauso jokioms politinėms organizacijoms, tačiau sistema rodo jų narystę kurioje nors iš partijų, dar treti mato, kad partija, kuriai anksčiau priklausė, neišbraukė jų iš savo sąrašų, nors jie jau laiko save kitos politinės organizacijos nariais“, - rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Pasak ministerijos, asmenys, kurių duomenys apie priklausymą politinėms partijoms neatitinka tikrovės, turėtų kreiptis tiesiogiai į šias politines partijas, kad šios ištaisytų klaidas partijų narių sąrašuose.

Sistemoje, kur asmenys gali pasitikrinti narystę partijoje, yra suvesti duomenys, kuriuos politinės partijos yra pateikusios Teisingumo ministerijai iki kovo 1 dienos.

Prisijungti prie minėtos sistemos galima per elektroninės valdžios vartus internete, identifikavus asmens tapatybę per elektroninės bankininkystės sistemas ar elektroniniu parašu.Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 44 politinės partijos, kurių bendras narių skaičius siekia daugiau nei 106 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benas

Benas portretas
Rinkimus į Seimą laimės partija Tvarka ir teisingumas.

fui

fui portretas
toj partijoj nei tvarkos, nei tuo labiau teisingumo

vejas

vejas portretas
Sistema atnaujina tik karta per metus, o nori, kad informacija atitiktu sios dienos faktu. Reiketu leisti partijoms atnaujinti bent kas ketvirti, kad nebutu ivairiu netikslumu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių