Žemės ūkio ministerijos viešiesiems ryšiams vadovauti ėmėsi A. Gelžinis

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) viešiesiems ryšiams vadovauti ėmėsi Audrius Gelžinis, perėjęs iš ministerijai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) viešųjų ryšių vadovo posto.

Jis šiose pareigose laikinai pakeitė į motinystės atostogas išėjusią Boženą Zaborovską-Zdanovič.

„Esant tarnybinei būtinybei esu laikinai perkeltas iš Nacionalinės žemės tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vadovo į Žemės ūkio ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vadovo pareigas. Tam reikėjo mano sutikimo. Grįšiu į NŽT ir žemėtvarkos mundurą toliau ginsiu“, – BNS sakė A.Gelžinis.

Anot jo, sprendimas nėra susijęs su pastaruoju metu tarnybos patiriamais iššūkiais.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka tyrimą dėl galimo prekybos poveikio NŽT. Įtarimai prekyba poveikiu pateikti buvusiam NŽT direktorės patarėjui Gintarui Jonui Furmanavičiui. Tiriami duomenys, kad jis už kyšį siekė paveikti NŽT darbuotojus, kad būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prisijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę. Birželio viduryje STT atliko kratas NŽT Kauno skyriuje, tuomet pranešta, jog tiriama, ar G.J.Furmanavičius, pasinaudodamas tarnybine padėtimi provokavo ir iš suinteresuoto asmens reikalavo bei sutarė priimti didesnės nei 9,5 tūkst. eurų (250 MGL) vertės kyšį. Įtarimai pateikti dar vienam asmeniui. Naujienų portalas 15min.lt tuomet skelbė, kad apklaustas žinomas Kauno verslininkas Mindaugas Plūkas.

Darbo partijos atstovą, buvusį vidaus reikalų ministrą G.J.Furmanavičių patarėju pasirinko ir NŽT įdarbino buvusi tuometinė tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Ji pati iš pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad sukėlė avariją vairuodama neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

Į jos pareigas paskirtas konkurse antrąją vietą laimėjęs Danielius Kuprys, kai vadovauti NŽT atsisakė konkurso nugalėtoja Daiva Mūrienė. Ji tai padarė praėjus kelioms savaitėms, kai paaiškėjo jos šeimos ryšiai su žemės ūkio ministre ir jos šeima. Pati D.Mūrienė nurodė atsisakiusi pareigų dėl „asmeninių priežasčių“.

Tuo metu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) atlieka tyrimą dėl ŽŪM pateiktos informacijos, jog dabartinis NŽT vadovas D.Kuprys, atlikdamas žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimą ir galbūt pasinaudodamas tarnybine padėtimi, deklaravo kitų ūkininkų naudojamus valstybinės žemės plotus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių