Žada reikalauti, kad Britanija nediskriminuotų lietuvių

  • Teksto dydis:

Derybose dėl Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) Lietuvos vyriausybė reikalaus, kad nebūtų diskriminuojami į šią šalį atvykę lietuviai, antradienį sakė premjeras Saulius Skvernelis prieš susitikimą su britų ministru, atsakingu už „Brexit“ derybas.

„Negali būti jokios diskriminacijos pagal tai, iš kur jie atvykę - iš Vakarų ar Rytų Europos, socialinių garantijų paketas turi būti išsaugotas. Tai pagrindinė žinia, kurią mes ištransliuosime dėl mūsų piliečių interesų apsaugos Jungtinėje Karalystėje po „Brexito“, - LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Vėliau antradienį premjeras priims britų ministrą Davidą Davisą (Deividą Deivisą), atsakingą už derybas dėl pasitraukimo iš ES.

Į Vilnių britų ministras atvyks po apsilankymo Estijoje ir Latvijoje.

Vizito išvakarėse laikraštis „The Times“ pranešė, kad britų vyriausybė svarsto nukreipti milijardus svarų užsienio pagalbos iš Azijos ir Afrikos į Baltijos šalis ir kitas Vidurio ir Rytų Europos valstybes, tikėdamasi užsitikrinti paramą derybose dėl pasitraukimo iš ES.

Kai kurie Europos politikai apkaltino britus, kad taip jie bando suskaldyti vieningą ES poziciją.

Oficialios derybos dėl britų pasitraukimo turėtų prasidėti kovo pabaigoje, jas tikimasi baigti per dvejus metus.

Pernai birželį už pasitraukimą iš ES balsavo 52 proc. britų rinkėjų.


Šiame straipsnyje: BrexitBritanijaemigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

chi

chi portretas
Taip tai rėkiam visa gerkle, kad emigrantai grįžtų - pasirodo, kad visai to mums nereikia - tegul ten dirba ir pinigėlius siunčia - jeigu siunčia???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių