Z. Vaigauskas: Lietuvoje sumažėjo bandymų papirkti rinkėjus

Per ką tik pasibaigusius merų rinkimus Šakių ir Jonavos rajonuose bei renkant Seimo narį Anykščių - Panevėžio apygardoje buvo pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, bet turimi duomenys rodo, kad rinkimų rezultatai dėl šio incidento keistis neturėtų, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas.

Z.Vaigauskas taip pat tvirtino, kad pastarieji rinkimai parodė, jog rinkėjų papirkinėjimas šalyje sumažėjo. „Dėl policijos pradėto tyrimo, kiek mes turime informacijos, dėl to rinkimų rezultatai, kuria kryptim tie tyrimai bepasisuktų, rinkimų rezultato neturėtų pakeisti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Z.Vaigauskas.

„Policija kaip visą laiką darbavosi, kad nebūtų jokių papirkimo atvejų, ir tikrai malonu pažymėti, kad tas darbas vėjais neina, tas negatyvus reiškinys Lietuvoje yra sumažėjęs“, – reziumavo VRK vadovas.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Policijos departamento atstovas Vaidas Giršvildas sakė, kad pradėtas vienintelis su rinkimais susijęs ikiteisminis tyrimas. Sekmadienį policijai pranešta apie Šakių rajone neleistinai agituojančius ir pinigus siūlančius asmenis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

„Tai atvejis Šakiuose, kur buvo gauti pranešimai, kad važinėja automobiliu du žmonės ir agituoja už vieną kandidatą, neva žadėdami vienokį ar kitokį atlygį. Tie du žmonės buvo nustatyti, sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl daugiau komentarų tuo klausimus aš negaliu pateikti“, – sakė V.Giršvildas.

Savanorių tinklo „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė spaudos konferencijoje pastebėjo, kad daug pranešimų apie galimus pažeidimus nepasitvirtino.

„Gavome informaciją apie 57 galimus pažeidimus, dauguma jų buvo apie politinę reklamą, smulkūs pastebėjimai, kur dažnai piliečiai patys suklysta pranešdami ir tie pranešimai nepasitvirtina, kiti pranešimai buvo susiję su patalpų įrengimu, Šakiuose šiek tiek trūksta savivaldybės dėmesio dėl patalpų įrengimo“, – sakė skaidrius rinkimus užtikrinti siekiančios visuomeninės organizacijos atstovė.

Sekmadienį vykusio antrojo turo metu Šakių rajono meru išrinktas konservatorius Edgaras Pilypaitis, Jonavos meru – socialdemokratas Eugenijus Sabutis, o Anykščių-Panevėžio apygardoje Seimo nario mandatą iškovojo Antanas Baura. Vyriausioji rinkimų komisija rinkimų rezultatus planuoja patvirtinti trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greitoji pagalba

Greitoji pagalba portretas
Šitam išpampusiam nuo senatvės ligoniui reikalinga skubi pagalba išvežti į pensiją.

o kas

 o kas  portretas
rinko vai vai vaigauska pirmininku amžinu

O Lietuvoje

O Lietuvoje portretas
dar liko neužzombintų rinkėjų?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių