Ž. Vaičiūnas – tarptautinės patirties sukaupęs ekspertas

  • Teksto dydis:

Energetikos ministru siūlomas 34-erių Žygimantas Vaičiūnas visuomenėje yra mažai žinomas, tačiau buvusių ir dabartinių kolegų vertinamas kaip tarptautinės patirties sukaupęs energetikos ekspertas.

Šioje ministerijoje penkerius metus anksčiau dirbęs Ž.Vaičiūnas prisidėjo prie pagrindinių Lietuvos energetikos projektų, įskaitant ir dabar įšaldytą Visagino atominės elektrinės projektą.

Šiuo metu Lietuvos energetikos atašė Briuselyje dirbančio kandidato į ministrus buvę ir esami kolegos jį įvardija kaip sugebantį vadovauti, įsigilinantį į informaciją, linkusį išklausyti kitas nuomones, o vienas svarbiausių jo pranašumų - tarptautinė patirtis.

Tarptautinės patirties sukaupęs lyderis

„Mes ministerijoje darydavome anoniminius vadovų vertinimus ir beveik visuomet su juo dalindavomės 1-2 vietas. Jis yra labai stiprus lyderis“, - BNS pasakojo buvęs Ž.Vaičiūno vadovas, tuometinis energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Anot jo, Ž.Vaičiūnas, dirbdamas energetikos atašė, sukaupė daug tarptautinės patirties - ji ypač svarbi energetikos ministrui, kuris turės derėtis dėl dėl Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo, dujų jungties su Lenkija ar galimos antros elektros jungties su Švedija.

Jis man paliko labai gerą įspūdį polinkiu gilintis į medžiagą, analitiniu gebėjimu, korektiškumu.

„Aš sakyčiau, jo patirtis su tokiu tarptautiniu atspalviu energetikoje, tai yra labai naudinga sinchronizacijos klausimu, Astravo AE uždarymo klausimu ir kituose projektuose“, - tikino buvęs ministras.

Teigiamai Ž.Vaičiūno tarptautinę patirtį vertina ir laikinasis energetikos ministras Rokas Masiulis, kuris yra kandidatas į susisiekimo ministrus.

„Tai yra vienas daugiausiai tarptautinės patirties turintis energetikos ekspertas“, - BNS sakė R.Masiulis.

A.Sekmokas teigė, kad Ž.Vaičiūnas dar turės įrodyti, ar sugeba atsilaikyti politiniam spaudimui.

„Negaliu vertinti jo politinių nuostatų, tai man sudėtinga daryti. Bet aš tikėčiausi, kad jis turės pakankamai tvirtumo išlaikyti ministeriją nepolitinę, tai atitinka ir valstiečių-žaliųjų nuostatas. Jei jis tai sugebėtų daryti, jis tuomet būtų vienas tinkamiausių žmonių. Jeigu pasiduos politinėms jėgoms, tai nebus labai sėkmingas paskyrimas“, - aiškino A.Sekmokas.

Jis, be to, mano, kad Ž.Vaičiūnas turėtų priešintis Energetikos ministerijos panaikinimui: „Man sunku patikėti, kad prie ministerijos kūrimo prisidėjęs, imtųsi misijos ją uždarinėti“.

Korektiškas ir linkęs gilintis į klausimus

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Ramūnas Vilpišauskas apie buvusį instituto lektorių Ž.Vaičiūną atsiliepia kaip apie korektišką ir linkusį gilintis į medžiagą žmogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių