Ž. Plytnikas su „tvarkiečiais“ dalyvaus Seimo rinkimuose

  • Teksto dydis:

Buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas su „Tvarkos ir teisingumo“ partija dalyvaus šių metų spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, patvirtino partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų štabo vadovas, parlamentaras Valdas Vasiliauskas.

„Taip, dalyvaus“, - šeštadienį vykstančiame partijos kongrese BNS pareiškė V.Vasiliauskas.

Jo teigimu, Ž.Plytnikas dar nėra apsisprendęs, kurioje vienmandatėje apygardoje kandidatuos į parlamentą, tačiau daugiamandatėje apygardoje jis tikrai bus.

Į „Tvarkos ir teisingumo“ kongresą atvyko ir Ž.Plytnikas, tačiau neatsakė, ar dalyvaus Seimo rinkimuose.

„Esu dar tik pakviestas čia dalyvauti“, - žurnalistams sakė jis.

Ž.Plytnikas teigė dar neįstojęs į „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, tačiau paklaustas, ar ketina tai daryti, jis sakė, jog „visokių yra minčių“.

Pasiteiravus, ar jam netrukdo tai, jog partijai kaip juridiniam asmeniui teisėsauga pareiškė įtarimus prekyba poveikiu ir pinigų plovimu, Ž.Plytnikas sakė: „Aš noriu pasakyti, kad visose partijose yra ir normalių žmonių, yra ir korumpuotų. (...) Aš nežinau nei vienos partijos, kad būtų galima pasakyti, kad ji šimtu procentų skaidri“.

V.Vasiliauskas taip pat sakė, kad kompozitorius Algimantas Raudonikis yra pakviestas sukurti „tvarkiečiams“ naują partijos himną, tačiau tvirtino, kad muzikas neplanuoja nei kandidatuoti į Seimą, nei stoti į partiją.

Ž.Plytnikas Viešųjų pirkimų tarnybai vadovavo iki 2014 metų. Ketverius metus tarnybai vadovavęs Ž.Plytnikas buvo priverstas atsistatydinti, nes Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galutinai patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimtą sprendimą, kad Ž.Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Jis kartą jau kandidatavo į Seimą, tačiau nesėkmingai. Prieš metus buvo renkamas parlamentaras Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, Seimo nario vietai atsilaisvinus, kai socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis tapo eurokomisaru. Tada Ž.Plytnikas gavo maždaug 6 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Sako kad žmogaus likimas nulemtas. O gal jis atsiranda ten kur jo vieta . Erelis sklando, kiaulė knisa. Prisiūk kiaulei erelio sparnus vis vien knis.

as

as portretas
apie Plytnika buvau kitokios nuomones,dabar pakeisiu,nes paxiaus partija nieko nesiskiria nuo kitu"pagal "plytnika,tai ir seimo nariai visi korupuoti ir melagiai ,tai koks tikslas Plytnikui i ta bala brist?Ar nori irgi susitapatinti???.....

uoslė

uoslė portretas
Ale visi susitepę š...ukai pradeda plaukti į paviršių.Ir vis su"darbiečiais"ar"tvarkiečiais"Tokie tokius pažįsta ir užuodžia iš tolo...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių