Z. Jedinskis ir jo sūnus asmeniškai prašė R. Masiulio išasfaltuoti gatvę?

Dėl galimai supainiotų viešųjų ir privačių interesų prašant buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio rekonstruoti gatvę, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Bronislovas Matelis kreipiasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

Parlamentaras supainiojus viešuosius ir privačius interesus įtaria Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) priklausantį Zbignevą Jedinskį, jo sūnų Edvardą, einantį Švenčionių rajono mero patarėjo pareigas, bei patį Švenčionių rajono merą Rimantą Klipčių.

Kaip skelbiama išplatintame pranešime, parlamentaras į VTEK kreipiasi dėl 2017 m. lapkričio 16 dieną Švenčionių rajono mero, Seimo nario Z. Jedinskio ir jo sūnaus E. Jedinskio susitikimo su tuomečiu susisiekimo ministru R. Masiuliu. Pasak B. Matelio, šiame susitikime įvardinti politikai ministro prašė skirti 125 tūkstančius eurų Pabradės miesto Arnionių gatvės rekonstrukcijai.

Anot B. Matelio, Seimo narys Z. Jedinskis gyvena Arnionių gatvėje, o jo sūnus Edvardas šioje gatvėje esančiame name yra registravęs savo įmonę UAB „Polstata“, kurios direktoriumi jis pats nurodomas. Švenčionių rajono meras R. Klipčius privalėjo žinoti, kad jo padėjėjas E. Jedinskis tiesiogiai susijęs su šia gatve, todėl turėjo nušalinti jį nuo klausimo svarstymo. 

Šie politikai buvo asmeniškai suinteresuoti, kad toji gatvė būtų rekonstruota.

Seimo narys B. Matelis kreipimesi pažymi, kad šie abu politikai buvo asmeniškai suinteresuoti pasigerinti savo bei savo šeimos gyvenimo bei darbo sąlygas rekonstruojant Arnionių gatvę, todėl privalėjo nusišalinti nuo visų darbų, susijusių su šia gatve.

„Kyla įtarimų, jog buvo pažeista viena iš viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatų, nes susitikime su ministru dėl minėtos gatvės asfaltavimo dalyvavo įtakingi vietos politikai, kurie toje pat gatvėje patys ir gyvena ar veikia jų vardu registruotos įmonės. Šie politikai buvo asmeniškai suinteresuoti, kad toji gatvė būtų rekonstruota. Taip pat neatmetama, jog meras R. Klipčius galimai žinojo apie kilsiantį interesų konfliktą, tačiau nesiėmė priemonių jo išvengti“, – išplatintame pranešime cituojamas B. Matelis.

Seimo TS-LKD frakcijos narys VTEK prašo atlikti tyrimą ir atsakyti, ar Švenčionių rajono meras R. Klipčius, jo padėjėjas E. Jedinskis ir Seimo narys Z. Jedinskis nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

LRT radijas sekmadienį skelbė, kad 2019 metų spalio 30 dieną susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus teikimu, Vyriausybė patvirtino nutarimą, pagal kurį 125 tūkst. eurų buvo skirti vienintelei gatvei Pabradėje asfaltuoti – Arnionių gatvei. Būtent joje, akcentuoja LRT radijas, ir gyvena LLRA-KŠS priklausantis Seimo narys Z. Jedinskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Kada baigsit sias nesamones,apie kelius takelius?yra daug svarbesniu problemu paliktu buvusiu valdziu,tai apie jas rasykit ,kad zmones zinoti ,ko nerinkti i valdzia ,kad nereiketu kryziaus kelius eiti ,po rinkimu.vakar pirma karta zmones isgirdo is ziniasklaidos tikra ne sufabrikuota tiesa ,kad Lietuvos zmones tik valdant Karbauskio partijai gyvenima zmoniu pagerejo ir tikisi ,kad geres ir siais metais,Biudzetas vienas is geriausiu per ne tik 30m ,bet galimai 40m.Todel opozicija visom isgalem bande suzlugdyti priimti biudzeta ,todel SKVERNELIS TEISUS ,DEL SAVO PASISAKYMO APIE KONSERVATORIUS,

Anonimas

Anonimas portretas
Visur Karbauskiuko egzistuojantis ,,aš viską galiu,, Kur tik pasisuksi vien iš Karbauskio kompanijos.

...

... portretas
VISOS Lietuvos bėdos TIK per lenkus!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių