A. Vyšniauskas: dauguma TS-LKD frakcijos narių palaiko pirmalaikių rinkimų idėją

Dauguma valdančiosios Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime narių palaiko partijos prezidiumo siūlymą surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, sako frakcijos seniūnės pavaduotojas Andrius Vyšniauskas.

„Didžioji frakcijos dalis palaiko prezidiumo priimtą nutarimą dėl pirmalaikių rinkimų. Šį penktadienį, kaip ir sakė partijos pirmininkas, ketiname registruoti pirmalaikių Seimo rinkimų nutarimą. Tikimės, kad per porą savaičių įvyks ir balsavimas“, – BNS trečiadienį po įvykusio frakcijos posėdžio teigė jam pirmininkavęs A. Vyšniauskas.

Jo teigimu, konkreti frakcijos pozicija dėl pirmalaikių rinkimų trečiadienio pavakarę vykusiame posėdyje nebuvo priimta – tai, pasak A. Vyšniausko, bus padaryta įregistravus projektą.

Kai turėsime įregistruotą nutarimą, tada spręsime dėl to, kokia yra galutinė frakcijos nuomonė ir pozicija.

„Šiandien mes labiau apsikeitėme nuomonėmis apie susidariusią situaciją, kaip reikėtų spręsti tarybų narių kanceliarinių (išlaidų – BNS) reikalą. Tiesiog buvo plati, atvira, nuoširdi, pozityvi diskusija apie šitą situaciją ir nuomonių apsikeitimas“, – teigė A. Vyšniauskas. 

„Kai turėsime įregistruotą nutarimą, tada spręsime dėl to, kokia yra galutinė frakcijos nuomonė ir pozicija“, – pridūrė Seimo narys.

Pasak jo, pirmalaikiai rinkimai galėtų įvykti rugsėjo mėnesį.

TS-LKD partijos prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Valdančiųjų projektas dėl pirmalaikių rinkimų dar neregistruotas. TS-LKD vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad tai bus padaryta penktadienį.

Pasak A. Vyšniausko, dėl Seimo narių Mišrios grupės atstovo Petro Gražulio parengto nutarimo dėl pirmalaikių rinkimų projekto konservatorių frakcija spręs ketvirtadienį. Vis dėlto, TS-LKD atstovas mano, kad projektas didelio palaikymo nesulauks.

„Nemanau, kad bus pozityvus palaikymas, todėl, kad svarbu ne tik pats nutarimas, bet ir argumentacija, kuria jis grindžiamas. Petro Gražulio nutarimas tiesiog yra pasišaipymas iš Seimo ir parlamentarizmo, tai nemanau, kad sulauks didelio palaikymo. Mes registruosime žymiai rimtesnį tekstą“, – teigė A. Vyšniauskas.

Ketvirtadienio Seimo opozicinėje darbotvarkėje įtrauktu P. Gražulio parengtu nutarimo projektu pirmalaikius Seimo rinkimus siūloma rengti rugsėjo 3 dieną, nutarimo projekte konstatuojant, kad „dabartinė Vyriausybė negali ir negalės susitvarkyti su Lietuvą ištikusiais iššūkiais“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta  portretas
šitas tipas - vienas atgrasiausių šioje frakcijoje. Iš purvinų patyčininkų kartos, be politinės kultūros ir takto, kaip ir PIŠ. Skundikas, fanatikas, antipatiją kelia viskuo. Diplomatijos nulis, kupinas bolševikinių polinkių persekioti ir kenkti visiems, kas nepalaiko jų valdžios. Bando suktais kodeksais ir įstatymais atimti žodžio laisvę iš visuomenės, riboti piliečių teises rinkti ir būti renkamiems. . Aš jo pavardę įsidėmėjau, kai prieš Prezidento rinkimus jis sekė feisbuke savo partiečius ir apskundė partijos priežiūros komitetui tuos narius , kurie "palaikino" Nausėdos postus.. Vien už tai žmonės buvo svarstomi ir baudžiami.

Anonimas

Anonimas portretas
AMEN

Arvys

Arvys portretas
Užslaptintas kgb anukas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių