Vyriausybė pritarė siūlymui steigti Žvalgybos kontrolieriaus tarnybą

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė projektams dėl Žvalgybos kontrolieriaus tarnybos.

Tokią išvadą pateikti Seime svarstomiems valdančiųjų ir opozicijos atstovų parengtiems projektams pasiūlė Krašto apsaugos ministerija.

Žvalgybos kontrolieriaus tarnyba būtų atsakinga už „nepriklausomą žvalgybos institucijų veiklos teisėtumo priežiūrą ir atitikties žmogaus teisių ir laisvių apsaugos reikalavimams vertinimą“.

Žvalgybos kontrolierius vertintų žvalgybos veiksmų ir jų priimtų sprendimų, taip pat žvalgybos institucijų vidaus teisės aktų atitiktį įstatymams ir kitiems teisės aktams, žmogaus teisių ir laisvių apsaugos reikalavimams. Jis taip pat tikrintų ir įvertintų žvalgybos metodų taikymo teisėtumą.

Įstatymo projekte numatoma, kad žvalgybos kontrolierių ir jo pavaduotoją Seimas skirtų penkeriems metams Seimo pirmininko teikimu ir pritarus parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK)

Žvalgybos kontrolieriaus įstatymą inicijavo NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, jį savo parašais taip pat parėmė užsienio reikalų ministras, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis, liberalas Raimundas Lopata, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir parlamentaras Vytautas Bakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardan tiesos

Vardan tiesos portretas
Sveikinu!Puikus ir reikalingas sprendimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Dar vieni parazitai ant mokėsčių mokėtojų galvos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių