Vyriausybės grupė tarsis dėl kolegijų, mokslinių institutų jungimo

  • Teksto dydis:

Valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo pertvarką rengianti darbo grupė pirmadienį tarsis dėl galimybių su kitomis institucijomis jungti šalyje veikiančias kolegijas.

Premjero sudaryta darbo grupė taip pat planuoja aptarti mokslinių tyrimų institutų tinklo optimizavimą.

Jau anksčiau darbo grupė sutarė, kad Lietuvoje galėtų likti trijų tipų universitetinės aukštosios mokyklos: klasikinis plačios aprėpties universitetas, taip pat technologijos universitetas bei specializuota akademija. Svarstoma, kad pastarieji du tipai galėtų būti ir plačios aprėpties universiteto dalimi.

Vilniuje ir Kaune siūloma telkti po vieną klasikinį plataus profilio universitetą. Grupė taip pat yra sutarusi, kad Vilniaus universitetų filialai Kaune ir Kauno universitetų filialai Vilniuje nėra tikslingi, tačiau didžiųjų universitetų filialai galėtų veikti mažesniuose miestuose, jei juose būtų pakankamas aukštąjį išsilavinimą turinčių specialistų poreikis.

Galutinai dėl universitetų pertvarkos spręs Seimas.

Sausį premjeras Saulius Skvernelis, su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką, sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių