Vyriausybės ataskaitai – opozicijos kritika ir premjero liaupsės

Seimas apsvarstė Vyriausybės praėjusių metų ataskaitą. Opozicija kritikavo valdžią už neveiklumą ir pasididintas algas. Premjeras aiškino, kad jo vyriausybės veiklos nuopelnas – sumažėjusi emigracija ir tai, pasak Algirdo Butkevičiaus, rodo didėjantį žmonių pasitikėjimą valstybe.

Seimo opozicija premjero A. Butkevičiaus ir jo vyriausybės praėjusių metų veiklą daugiausia kritikuoja už neveiklumą, sakydama, kad teigiamus darbus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų – tai minimalios algos padidinimas, įsibėgėjusi daugiabučių renovacija, palengvintas teritorijų planavimas ir pradėtų energetikos projektų tęstinumas.

Lietuva, mano įsitikinimu, ateina į pavojingą etapą, idėjų ir veiklos visišką stagnacijos etapą, jokių naujų idėjų, jokių naujų dalykų mes nebematome. Didžiulė klaida buvo „Chevron“ išvarymas, didžiulė klaida buvo atlyginimų pasididinimas valdžiai“, – teigė opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

„Pernai metų pradžioje, kai buvo suteikiama labai daug lūkesčių ir pažadų ir iš premjero lūpų ir atskirų ministrų lūpų, kad įvairūs klausimai bus sprendžiami, kad yra sudaryta labai daug darbo grupių, kuriose yra įtraukti ir ekspertai, ar mes paimsim mokesčių administravimą, mokesčių įstatymą pakeitimus ar paimsim energetikos klausimą, deja, tenka konstatuoti, kad šitos grupės buvo daugiau imitacija“, – dėstė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Premjeras atrėžia, kad jo vyriausybė padidino realias darbuotojų pajamas ne tik minimalia alga, bet ir didesniu neapmokestinamųjų pajamų dydžiu ir teigė, kad ministrų kabineto veiklos nuopelnas – sumažėjusi emigracija.

„Niekas negali paneigti! Dėl to, kad statybos sektorius pradėjo vystytis, nes ženkliai ūgtelėjo vidaus vartojimas ir emigracijos rodiklis yra svarbus ar visuomenė pasitiki mūsų valstybe. Aš manau, kad šita dauguma esanti seime pradėjo sugrąžinti pasitikėjimą mūsų valstybe“, – sakė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat aiškina, kad jo vyriausybės nuopelnas – pernai 10 proc. sumažėjusi šilumos kaina ir dėkoja energetikos ministrui bei savo kanceliarijos darbuotojui už sėkmingai pasibaigusias derybas su „Gazprom“.

„Šiandien drąsiai iš šios tribūnos galiu pasakyt, kad nuo liepos 1 dienos dujų kaina sumažės nuo 20 iki 30 procentų buitiniams vartotojams ir ačiū tiems žmonėms kurie dirbo“, – kalbėjo premjeras.

Valdančioji dauguma atmetė opozicijos siūlymą nepritarti vyriausybės ataskaitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos elitas sutriko ir tyli: Niekas, jokie išsilavinimo pagerinimai, jokia pagalba skurstantiems nepadės, kad pasaulio ekonomika augtų keturis procentus per metus, taip, kaip auga kapitalas. Todėl neišvengiamai artėjame prie nelygybės, kuri buvo ikirevoliucinėje Prancūzijoje (tegu vargšai valgo pyragaičius, jei pritrūko duonos, atsimenate?). Tokia nelygybė tampa pavojingai nestabilios visuomenės varomąja jėga. Išeitis yra dideli globalūs turto mokesčiai [1]. Ši diskusija galų gale vyksta garsiai ir plačiausiuose valdančiųjų sluoksniuose [2]. Tyla tik Lietuvoje. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių