Vyriausybė žada atskleisti realų šešėlinės ekonomikos mastą Lietuvoje

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskelbė, kad Vyriausybė rugsėjį visuomenei pristatys realų šešėlinės ekonomikos mastą šalyje.

„Artimiausiu metu, rugsėjo mėnesį, mes ir politikams, ir visuomenei atskleisime, koks yra šešėlio mastas, kalbant apie įvairius sektorius“, - žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

„Čia jokių išimčių niekam nebus taikoma“, - pridūrė jis, kalbėdamas apie Vyriausybės prioritetus artėjančioje Seimo rudens sesijoje.

S.Skvernelis taip pat pabrėžė, jog Vyriausybės prioritetas yra sumažinti šešėlinės ekonomikos mastą ir skatinti deklaruoti realias pajamas, sumokėti visus mokesčius, o ne taikyti baudžiamąją atsakomybę kiekvienam to nepadariusiam.

Jis tvirtino, kad Lietuvoje turi nebelikti galimybės lengvai išvengti realios laisvės atėmimo bausmės už kyšininkavimą.

„Mes čia (kovojant su korupcija) turime padaryti proveržį, kalbant apie pasitikėjimą valstybe“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę Seimui pasiūlė, kad nuo kitų metų kai kuriuos korupcinius valstybinių institucijų vadovų, politikų ir teisėjų nusikaltimus tirtų specialieji prokurorai.

Vyriausybė teigia, kad jie būtų labiau apsaugoti nei specialieji prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šunys loja, karavanas važiuoja.

Šunys loja, karavanas važiuoja. portretas
Man ir juoktis ir verkti norisi vienu metu iš tokių straipsnių... Kalba abstrakčiai, be jokių konkrečių detalių ar atsakomybės už teiginius... Ką jie raportuos, save ir savo giminaičius? Kas čia per žinios? Kai visokie policijos vadovai viešai teigia, kad normalu, kad lietuvoje policininkai gyvena prabangiau negu deklaruotos pajamos, puse giminių valstybiniame sektoriuje dirba fiktyviai.... 0 efektyvumo valstybės aparate ir paprasti žmonės moka 3-4 kartus didesnius mokesčius nei aukštas pajamas turintys asmenys Lietuvoje. Paprastas skaidrios valstybės receptas - visos viešojo sektoriaus pajamos ir suinteresutų šalių (giminaičių) pajamos turi būti viešos ir veišojo sektoriaus darbuotojai (ir giminaičiai) neturėtų turėti galimybės "praturtėti už darbo ribų" - jei tu ir tavo giminė tokie talentingi verslininkai ir taksistai. Tai kodėl vis dar dirbat viešajam sektoriuje, vyriausybėje ir policijoje?

Artur

Artur portretas
Tegu isaiskina ir nubaudzia tuos , kas prasiko 4MLRD Sodros EWRUUU ! Nes jau zmones negaus penciju. Liudna labai

petras

petras portretas
Pagaliau gal pajudins nepajudinamuosius,laukiam
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių